Potpisan ugovor za izgradnju vodovoda u Slatinskom Drenovcu, radovi počinju uskoro

Na Jankovcu je potpisan ugovor za izgradnju novog vodovoda u Slatinskom Drenovcu kojeg su uz nazočnost načelnika općine Čačinci, Alena Jurenca, ispred naručitelja Voda potpisali direktorica Martina Damjanac i predstavnici zajednice ponuditelja IMGD d.o.o. iz Samobora i NM Kop j.d.o.o. iz Kruševca.

Ukupna ugovorena vrijednost radova nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 339.752,15 eura s PDV-om, od čega će 80 posto iznosa sufinancirati Hrvatske vode, dok će preostali iznos od 20 posto osigurati Općina Čačinci.

Stari i dotrajali vodovod u Slatinskom Drenovcu izgrađen je prije gotovo 50 godina i specifičan je po tome što se iz vlastitog izvora slobodnim padom vodom besplatno opskrbljuje cijelo naselje. Novi vodoopskrbni sustav bit će izgrađen na istom principu, ali uz ugrađene vodomjere te uz uvođenje naknade za korištenje vode krajnjim korisnicima.

Podsjetimo također da je projektom “Aglomeracija Orahovica – Čačinci” koji je u završnoj fazi projektiranja predviđeno uz dovršetak izgradnje kanalizacije u Čačincima, izgradnja i vodoopskrbnog sustava u naseljima Vojlovica i Humljani. Uz ovaj projekt u završnoj fazi je i zasebno projektiranje vodoopskrbnog sustava za Brezovljane Vojlovičke i Rajino Polje.

Nadzor nad izgradnjom novog vodovoda u Slatinskom Drenovcu vršit će Pinos Inženjering d.o.o. iz Osijeka.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content