Sve veći broj obrtnika na području grada Valpova: Sajamske manifestacije odlična su prilika za prezentaciju proizvoda

Sedamnaesti Valpovački sajam obrtništva i malog poduzetništva, koji je održan u organizaciji Grada Valpova, Valpovačkog poduzetničkog centra, Udruženja obrtnika Valpovo i Turističke zajednice Grada Valpova, ove je godine okupio šesnaest izlagača.

Njih i sve posjetitelje sajma pozdravili su gradonačelnik Matko Šutalo, predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić te predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović.

– Iznimno nas veseli da naša županija bilježi porast od 10 posto u broju obrtnika što je rezultat kvalitetnih i dobro usmjerenih potpora i mjera. Osječko-baranjska županija u svom proračunu osigurava više od milijun eura za različite oblike podrške poduzetnicima, od subvencije kamata na kredite, preko mjera za poticaj žena u poduzetništvu, pa sve do potpora za promotivne aktivnosti, informiranje i obrazovne aktivnosti. Važno je naglasiti kako je Županija ove godine završila i dva strateška projekta, RDC OBŽ za voće i povrće te Gospodarski centar OBŽ, čime smo dobili prostor za još snažniju i kvalitetniju podršku obrtništvu i poduzetništvu – kazala je Ivana Bagarić.

Gradonačelnik Šutalo istaknuo je kako i Grad Valpovo sustavno ulaže u razvoj poduzetništva i obrtništva nizom mjera i potpora.

– Do kraja godine očekuje nas otvorenje 2. Valpovačkog inkubatora, ali i otvorenje još jednog velikog projekta, Valpovačke zelene tržnice, na kojem će naši poljoprivrednici i obrtnici moći izlagati svoje proizvode. Drago mi je da napore koje ulaže kako Grad, tako i Osječko-baranjska županija, prati sve veći broj obrta, ne samo području grada Valpova, već i u cijeloj županiji – rekao je Šutalo.

(OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content