U Centru za edukaciju Orahovica započelo 17. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača

U Centru za edukaciju osječkog Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici započelo je 17. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije ”Sport za sve”. Savjetovanje je u provedbi svake druge godine, pa je ove godine ukupno 34 godine kako stručna ekipa radi ovaj vrijedan posao.

Otvorenju 17. savjetovanja nazočili su predsjednik Saveza sportske rekreacije i voditelj Savjetovanja Vladimir Findak, izaslanica izvršnog predsjednika HCK Roberta Markta Silvana Radovanović, predsjednik GDCK Osijek i dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, prodekan za nastavu i studente Kineziološkog fakulteta Osijek Zvonimir Tomac, ravnateljica GDCK Osijek Martina Hećimović te predavači i sudionici Savjetovanja.

Voditelj savjetovanja profesor Vladimir Findak naglasio je kako je nakon 34 godine proučavanja obuke neplivača, stručni tim ove godine odlučio obraditi jednu posebnu temu, a to je “Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti plivanja”.

– Postavlja se pitanje zašto se u opisu teme savjetovanja uz neplivače spominju i plivači. Upravo zbog toga što ovogodišnja tema uz problematiku koja je vezana uz neplivače, vezana je i uz metodičke postupke vezane uz rad s osobama koje znaju plivati, odnosno učenje nove tehnike plivanja i usavršavanje stečenog znanja. Ova tema još nije bila prisutna na našim skupovima pa sam siguran kako će donijeti novu dimenziju ovog savjetovanja i njegovih konačnih zaključaka. Plivanje, kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti, treba ne samo što prije naučiti, nego što više prakticirati te mora postati sastavni dio života suvremenog čovjek. Upravo za to se mi godinama borimo i vjerujem da smo uspješni- rekao je Findak.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev zaželio je sudionicima dobrodošlicu te iskazao zahvalnost što su GDCK Osijek i Orahovica tradicionalni domaćini ovog iznimno korisnog i vrijednog skupa.

– Nama je velik ponos i čast biti domaćin ovog Skupa koji donosi puno toga vrijednog i značajnog hrvatskom društvu. 34 godine ova stručna ekipa uvijek donosi iznimne zaključke i čini sve kako bi svaki čovjek u Hrvatskoj naučio plivati što jako važno- rekao je Včev, potom se nazočnima obratila Silvana Radovanović.

– Crveni križ uvijek vodi brigu u sigurnosti, a sigurnost je svakako i uz vodu. HCK svake godine obilježava Svjetski dan prevencije utapanja i konstantno radimo na toj problematici i zato smo više nego aktivan dio ovakvih skupova. Sigurna sam da ćemo i ove godine donijeti vrijedne zaključke i učiniti sve u pravcu što veće obuke neplivača– rekla je Radovanović.

U nastavku je nazočne pozdravila i ravnateljica GDCK Osijek Martina Hećimović, a potom je profesor Vladimir Findak održao i prvo predavanja Savjetovanja. Savjetovanje traje do sutra (subota) kada će na završnoj svečanosti biti izneseni zaključci savjetovanja te podijeljene godišnje nagrade za obuku neplivača.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content