Udruga Jaglac ugostila međunarodne volontere s ciljem jačanja osobnih kapaciteta te usvajanja novih vještina u radu s osobama s intelektualnim teškoćama

U organizaciji AMPEU (Agencija za mobilnost i programe EU) u tijeku je trening za nacionalne i internacionalne volontere koji volontiraju u civilnom i javnom sektoru u RH, a koji ovaj tjedan borave u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici.

Cilj posjete je jačanje osobnih kapaciteta, usvajanje novih vještina i kompetencija u radu s osobama s intelektualnim teškoćama.

– Druženje smo započeli upoznavanjem volontera iz Hrvatske, Armenije, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Rusije, Španjolske i Švedske koji su došli u pratnji voditelja Igora i Lidije. Podijelili smo se u dvije skupine na dvije lokacije uključujući korisnike poludnevnog boravka i djelatnika udruge Jaglac. Prva skupina bila je u kući Jaglac gdje smo ih upoznali s našim radom i društvenim poduzetništvom, a druga skupina je u prostoru Turističke zajednice grada Orahovice pomagala u rezanju kestenja, pripremama za 15. dane kestena i vina koji će se održati 14. listopada u središnjem gradskom parku u Orahovici, a na kojima će se i udruga Jaglac predstaviti svojim štandom. Udruga Jaglac već duži niz godina sudjeluje u inkluzivnoj volonterskoj akciji priprema za ovu javnu manifestaciju koju organizira Turistička zajednica grada Orahovice, na čemu im se zahvaljujemo– poručili su iz Udruge Jaglac te naglasili kako je želja bila zajedničkim druženjem, aktivnostima i radom doprinijeti podizanju svijesti o važnosti solidarnosti i pomaganja drugima.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content