EHF EUROPSKA LIGA Nekompletni NEXE poražen u Danskoj od Skjerna: Kuzmanović briljirao na vratima

U petom kolu EHF Europske lige našički NEXE poražen je u Danskoj od Skjerna 33:30. Obje momčadi, zbog ozljeda i bolesti, bile su nekompletne, tako da je u domaćoj momčadi bilo 13, a u gostujućoj 14 igrača.

Danci su bolje ušli u susret i poveli 3:0. “Gromovi” se bude i u šestoj minuti poravnavaju rezultat na 4:4. Domaći rukometaši se ponovno rezultatski odvajaju na 10:5, a Našičani ih dostižu, pa su momčadi ponovno u egalu rezultatom 10:10. Na odmor se odlazi s prednošću domaće momčadi 18:15.

U drugom dijelu utakmice rukometaši Skjerna održavaju prednost, dok im se “Gromovi” postepeno približavaju. Utakmica se prelomila pet minuta prije kraja kada je kod rezultata 29:28 vratar NEXE-a Dominik Kuzmanović propustio poravnati rezultat udarcem na prazna vrata. Domaći se ponovno rezultatski odvajaju i dolaze do pobjede 33:30.

Najefikasniji u našičkim redovima bili su Fahrudin Melić s osam i Predrag Vejin s pet zgoditaka, dok je izuzetno raspoloženi vratar Dominik Kuzmanović sakupio 18 obrana.

– Domaća momčad u prvih 15 minuta iskoristila je sve naše pogreške i pokazali su svoj “atomski” rukomet. U nekoliko navrata vratili smo se u igru, ali u ključnim trenucima bili smo neprecizni u napadu te nismo došli do preokreta. Igračima nemam što zamjeri, jer su dali sve od sebe- nakon utakmice izjavio je trener NEXE-a Branko Tamše.

NEXE: Dominik Kuzmanović (18+0), Marko Račić, Predrag Vejin 5, Gal Marguč 2, Ivan Sršen 2, Mihailo Radovanović, Lovro Jotić 4, Andraž Velkavrh, Marko Bezjak, Manuel Štrlek 4, Luka Moslavac 3, Mario Tomić, Fahrudin Melić 7 i Gianfranco Pribetić 1, trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content