Naša novinarka Marija Lovrenc nominirana za humanističku nagradu “Baščovjek” u kategoriji Tisak i portali

“Humanizam inicijativa” iliti organizacija “Baščovjek” je nagrada za poticanje humanističkih vrijednosti koje direktno utječu na društvo. Nagrada se dijeli u kategorijama “Igrani filmovi i serije”, “Televizija”, “Radio”, “Kazalište” i “Tisak i portali”, a upravo u ovoj kategoriji među nominiranima je serijal istraživačkih članaka “Pedofilija – bolest društva koja raste, a lijek se ne nazire” (Informativni centar Virovitica), naše novinarke Marije Lovrenc. 

U kategoriji Portali i tisak još su nominirani: Damir Kramarić: Zatvore li Dom nade, beskućnici bi mogli skončati u kanalu; zašto Grad Zagreb i RH ne pomognu?! (Promise -udruga za medijsko promicanje istine), Daniel Pavlić: Dnevnik s Banije (Hrvatski glas Berlin), Drago Hedl: serijal istraživačkih članaka o sudcima, aferama, projektu Slavonija (Telegram). 

Dodjela godišnje Baščovjek nagrade za promicanje humanističkih vrednota u društvu Nazbilj ljudi 2022. održat će se u subotu 2. prosinca u 19 sati u MM centru Studentskoga centra. Nagrađuju se djelatnosti koje ulaze u sve dijelove društva te presudno utječu na društvenu svijest, kultura i mediji će tako sve šire poticati humanost i društveni boljitak.

Cilj je da se ostvare najviše intelektualne i etičke vrijednosti čovjeka i čovječanstva, a time i ljudskiji smisao i ljudskije funkcioniranje cjelokupnog života. Ovom nagradom želi se potaknuti i podržati novinare i umjetnike koji se zalažu za humanističke vrijednosti i koji se suprotstavljaju sve prisutnijim dehumanizirajućim pojavama u društvu.

(ww.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content