Neformalni programi obrazovanja odraslih u Regionalnom centru Panonika

Regionalni centar Panonika započeo je u listopadu 2023. s provedbom neformalnih programa obrazovanja odraslih namijenjenih svima koji se žele baviti poljoprivredom bilo profesionalno uz otvaranje vlastitog OPG-a ili iz hobija za vlastite potrebe.

Dostupni su, i to besplatno, uz dobivanje uvjerenja o pohađanju, svim početnicima, entuzijastima, amaterima, hobistima, ali i svim sadašnjim i budućim profesionalcima koji žele unaprijediti svoja znanja.

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, školi partneru na projektu, do sada je održana edukacija za program proizvođač rakija, likera i ostalih domaćih aromatiziranih alkoholnih pića, a na društvenim mrežama i web stranici za ovaj vikend je najavljen program vinogradar – vinar.

Do kraja godine u ovoj će se školi održati još šest zanimljivih programa prema rasporedu kako slijedi:

  • Uzgajivač i sakupljač ljekovitog bilja 10. – 11. 11.
  • Pčelar 16. – 17. 11.
  • Voćar 24. – 25. 11.
  • Ekološki poljoprivrednik 01. – 02. 12.
  • Voditelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva 08. – 09. 12.
  • Dizajner jednostavnih vrtova 15. – 16. 12.

Detalje o načinu prijave na program možete pronaći na poveznici http://www.rckpanonika.hr/obrazovanje-odraslih

Svi programi obrazovanja izrađeni su u okviru projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika” čija je ukupna vrijednost 49.345.376,16 kuna / 6.549.256,91 eura, a kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi. Više informacija o EU fondovima dostupno je putem sljedeće poveznice www.strukturnifondovi.hr

(promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content