Odličnim juniorkama ŽKK Virovitice šesta pobjeda u šest utakmica: Druga ekipa Z-13 pružila dobar otpor prvoj ekipi Koprivnice

Nakon pet pobjeda u pet utakmica Prvenstva Regije Sjever za juniorke, košarkašice ŽKK Virovitice dočekale su Varaždinke, odnosno ekipu Eco Net.

Očekivala se teška i neizvjesna utakmica budući da velik broj gostujućih igračica igra za prvoligašku seniorku ekipu. Ovo je ujedno bila i utakmica koja prethodi velikom derbiju protiv ekipe Radosti iz Čakovca, a koja će vjerojatno odlučiti prvaka ovogodišnjeg natjecanja.

Važnost utakmice očitovala se i u prvim minutama ispretpletenim nervozom kod domaćih, no sredinom prve četvrtine Virovitičanke su odigrale nekoliko uigranih akcija te u kombinaciji s odličnom obranom povele 22:11.

Početkom druge četvrtine ponovno su zaprijetile Varaždinke i spustile razliku na -6, no ubrzo je nastupio novi uragan domaćih do 41:23 na poluvremenu na zadovoljstvo domaće klupe.

U drugom dijelu igračice ŽKK Virovitice rutinirano su kontrolirale utakmicu i mirno ju privele kraju do konačnih 80:48, a trener Robert Fritz dao je priliku svim svojim igračicama.

Nakon ove uvjerljive pobjede slijedi najvažnija utakmica prvenstva, protiv Radosti u Čakovcu, a koju je najavio trener Virovitičanki Robert Fritz.

– Nadam se da ćemo u Čakovcu biti kompletni i prvenstveno odličnom igrom u obrani nastojati svesti Čakovčanke na što manji broj koševa što bi bio prvi preduvjet za veliku pobjedu koja bi nam otvorila sva vrata prema osvajanju Prvenstva Regije Sjever i prvog nastupa na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske u ovoj kategoriji- istaknuo je na kraju strateg Virovitičanki Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Eco Net 80:48

ŽKK Virovitica: Margareta Cenger 6, Alisa Lovrekovič, Marta Leda Kalaš 9, Lana Cindrić 9, Lucija Cindrić 12, Lana Bajivić 2, Nika Gverić 14, Nika Kozlinger 23, Lea Kozlinger 5, Ena Salajić i Nika Pavelić.

Kako Ženski košarkaški klub Virovitica ima velik broj djevojaka rođenih 2011. i 2012. godine, formirane su dvije ekipe ne bi li što više njih, uz utakmice na treninzima, igrale i službene utakmice.

U sklopu petog kola Prvenstva Regije Sjever u goste su im došle najbolje košarkašice iz Koprivnice. Starije Koprivničanke bile su velike favoritkinje što su pokazale i na terenu, no Virovitičanke su odlično reagirale, osobito u prvom dijelu kada nisu gošćama dopuštale da se odlijepe na više od deset koševa razlike.

U drugom dijelu, u kojem je napravljeno i više izmjena te uslijed umora djevojaka koje su odigrale veći dio utakmice, starije Koprivničanke napravile su osjetnu prednost koju su održale do kraja utakmice.

Na kraju je bilo 62:32 za gošće koje će se vjerojatno boriti za drugo mjesto, jer u dosadašnjem dijelu natjecanja uvjerljivo dominira prva ekipa Virovitičanki koja je do sada, u pet nastupa, upisala isto toliko uvjerljivih pobjeda.

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Koprivnica 32:62

ŽKK Virovitica 2: Tea Pospišil 1, Tena Derežić 2, Larisa Vrančić, Marta Jurić 4, Elena Mirić, Lena Knežević, Anja Zorić, Amelija Djačanin, Mia Domišljanović 13, Tena Viljevac 4, Ana Lesić 8 i Lucija Kovačević.

Screenshot 20231112 214909 Samsung Internet

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content