Policija prijavila četvero ljudi: Lažno se predstavljali i prosili novac, uz novčanu kaznu na virovitičko područje ne smiju kročiti tri mjeseca

Četiri osobe prekršajno su prijavljene i sankcionirane novčanim kaznama i udaljenjem s virovitičkog područja u trajanju od tri mjeseca zbog prosjačenja, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

-U utorak, 31. listopada u Virovitici policijski službenici Policijske postaje Virovitica zatekli su dvoje stranih državljana, 20-godišnjakinju i 19-godišnjaka kao i dvoje hrvatskih državljana, 61-godišnjakinju i 55-godišnjaka, koji su narušavali javni red i mir prosjačenjem novca od građana. Nakon utvrđivanja prekršaja dovedeni su u prostorije policijske postaje – stoji u policijskom priopćenju.

Počinitelje je policija odmah prepratila uz optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Virovitici, gdje im je izrečena novčana kazna i zaštitna mjera udaljenja s virovitičkog područja u trajanju od tri mjeseca.

Neslužbeno doznajemo da je u ovom slučaju uvelike pomogla i jedna Virovitičanka, koja je policiji javila da prosjaci, odnosno osobe koje se lažno predstavljaju kao osobe s invaliditetom, “operiraju” kod određenih trgovačkih centara i trgovina u centru grada. 

Ovim putem policija je apelirala na građane da svaki slučaj odmah prijave, ali i pozvala da zajedno rade na suzbijanju ove pojave u društvu. 

-Poštovani građani, policijski službenici će kroz svoju redovnu djelatnost postupati u ovakvim događajima, ali pozivamo i vas da zajednički suzbijemo tu pojavu i ako primijetite osobe koje prosjače ili vas pokušavaju prevariti prijavite to policiji na broj 192 ili na broj 112 – stoji u priopćenju.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content