U subotu, 25. studenog Lička večer u suhopoljskom Caffe baru Europa: Nastupaju Ana Žagar & Drvosječe

Caffe bar Europa iz Suhopolja ove subote, 25. studenog od 22 sata organizira tradicionalnu Ličku večer u svom prostoru na adresi Ulica kralja Tomislava 6, Suhopolje, gdje nastupa popularni tradicijski sastav Ličke drvosječe i Ana Žagar.

Ana Žagar i Drvosječe su glazbeni sastav koji stvara nove pjesme utemeljene na tradicijskoj glazbi Hrvatske. Njihova priča započinje još 1979. godine kada trojica braće Žagar osnivaju sastav Ličke Drvosječe. Glavni među njima i najstariji brat Ivica Žagar svirao je dangubu, Josip kontru, a Anđelko berdu. Nažalost, zbog rata bend ostaje bez jednog od braće, Josipa (zbog kojeg je i nastala pjesma “Košulja”), stoga se sastav proširuje na druge članove od kojih su neki i sudjelovali u stvaranju prvog albuma pod nazivom “Ličke Drvosječe” izdanog 2002. godine u nakladi Croatia Records. To su bili vokal Božidar Beljić, koji je svirao bas prim, Anita Žagar vokal, Jerry Grchevich aranžman, Ivica Žagar autor teksta i glazbe te još nekolicina ljudi iz tamburaškog svijeta koji su pripomogli da se snimi album čisto tamburaškog zvuka s većinom autorskim pjesmama. Neke od njih su ‘Lička večera’, ‘Dide Pere vranci’, ‘Zapjevajmo Ličani’ te pjesma također autora Ivice Žagara ‘Bježi zoro’ u duetu sa Stankom Šarićem iz nekadašnjih Zlatnih dukata.

Do Domovinskog rata djelovali su u tom sastavu, no pogibijom Josipa te završetkom rata dolazi do promjena i proširenja sastava, ali i proširenja koncepcije i tada postaju “električni” band. Po prvi put u radu sastava sudjeluje i Ana Žagar. Ukratko je ovo priča o sastavu koji, gdje god se pojavi, privlači veliki interes publike.

Nesumnjivo će i ova Lička večer u Caffe baru Europa izazvati veliki interes stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na broj 095 3620 701 jer će se na repertoaru ovog sastava zasigurno pronaći uspješnice ‘Lička kapo’, ‘Košulja’, ‘Imam ženu malu i debelu’, ‘Nema ljepše djevojke od garave Ličanke’ i brojne druge koje će vas oduševiti.

(promo)

licka vecer

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content