Orahovački školarci božićnim radionicama poželjeli svima sretan Božić i oprostili se od prvog polugodišta

Po prvi puta ove godine Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica nije imala božićnu priredbu za oproštaj od prvog dijela školske godine. Ovog puta učenici i njihovi nastavnici pripremili su niz, točnije devet radionica po cijeloj školi s temom Božića.

U holu škole bile su dvije radionice, prva pod imenom “Tradicija” gdje su učenici uprizorili žive jaslice i sam čin rođenja Krista, a u drugom dijelu hola odvijala se radionica “Djed Božićnjak 1” koja je bila sačinjena od malog božićnog sajma i prikaza izrade božićnih ukrasa.

U plesnoj dvorani odvijala se radionica “Moderni ples” u kojoj je prvo prikazan kratak božićni film, a potom su članice Plesne skupine Dance stars povele korake modernog plesa uz božićne pjesme.

U društvenoj dvorani škole svirao je tamburaški orkestar, pjevao školski zbor, a svima je prikazan i igrokaz o Božiću učenika škole. U maloj sportskoj dvorani zatim je bio postavljen “Sjeverni pol”, radionica raznih igara uz puno trke, zabave i osmijeha, dok je u školskoj kuhinji prikazano kako se peku božićni kolači u radionici pod nazivom “Božićni kolačići”.

U učionici glazbene kulture održana je radionica “Djed Božićnjak 2”, također s izradom božićnih ukrasa, a u čitaonici školske knjižnice učenici su pripremili “Božićnu priču”, naime čitali su priče o Božiću u društvu “Djeda Božićnjaka” s kojim su se djeca kasnije fotografirala.

I na kraju, u školskoj zbornici održan je “Božićni kviz” u kojem su svi bili pobjednici i svi su dobili nagrade.

U radionicama su sudjelovali svi razredi od prvog do osmog. U pripremi i realizaciji su sudjelovali učitelji i velik broj učenika, a najljepši dio cijele priče je da su gotovo svi učitelji i većina učenika bili “obučeni u Božić” pa su tako učitelji bili Djed Božićnjak, patuljci, božićne vile, a čak se i Grinch nepozvan prišuljao i tu i tamo ponešto ukrao, ali jasno morao je sve i vratiti.

Odlična priča orahovačke osnovne škole koja je sobom donijela puno smijeha, zabave, radosti i veselja i na najbolji način svima iz škole poželjela sretne blagdane i dobar odmor do novih školskih pobjeda u nastavku školske godine.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content