Orahovački vitezovi “Zimskom bajkom” i ove godine donijeli sreću i veselje u SOS Dječje selo Ladimirevci

Red vitezova Ružice grada Orahovica u suradnji i uz pomoć Turističke zajednice Područje Vrata Papuka i ove je godine posjetio SOS Dječje selo Hrvatska u Ladimirevcima.

Orahovački su vitezovi djeci ovog Sela tradicionalno priredili Zimsku bajku, a uz pomoć TZP vrata Papuka podijelili i božićne poklone. Osjećaj je kao i uvijek bio poseban, a emocija na vrhuncu, što potvrdio i predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

-Zimska bajka je kruna našeg rada na kraju godine i posebna nam je radost i sreća prikazati ju djeci. Sve je počelo u Čačincima, a nastavili smo naravno tamo gdje je sreća djece najveća, u SOS Selu Ladimirevci. Nevjerojatna je sreća nas svih kada idemo u Ladimirevce razveseliti one kojima je to najpotrebnije. Kao i uvijek, tamo smo dočekani širokog srca i duše, ravnatelj Sela nam kaže kako oni to jedva čekaju jer je to i njima najljepši mogući završetak godine. U ovogodišnjoj Zimskoj bajci imamo vrhunsku suradnju s Osnovnom školom Antuna Gustava Matoša Čačinci i od srca im se zahvaljujem na tome, kao i roditeljima te djece koji nam daju povjerenje da djeca s nama putuju i budu dio ove lijepe priče – započeo je Vlado Grgić.

Dodao je kako vitezovi svoju Zimsku bajku svake godine osmisle i odglume sami, onako baš iz duše za jedinstveni dječji osmijeh.

– Svake godine smislimo novu predstavu potpuno sami, odglumimo i uvijek je ona interaktivna, dakle igra se u razgovoru i sudjelovanje djece, a to je i cilj. Mi smo glumci amateri, ali sada već imamo i dosta tog glumačkog iskustva i dajemo sve od sebe – dodao je Grgić.

Naglasio je i kako Zimska bajka kroz godine doista putuje svuda.

-Prošle godine smo osim Čačinaca i Ladimirevaca bili i u Petrinji, ranijih godina u Lekeniku i svake godine imamo sve više poziva za uprizoriti našu bajku što nam je posebno drago. Uvijek se rado odazovemo, ali u skladu svojih mogućnosti, mogućnosti ljudi koji glume i djece koja idu s nama – rekao je Grgić.

Na kraju je istaknuo i jednu “ekskluzivu” za 2024. godinu.

-Oni koji nas prate znaju da smo mi već godinama dio velikih hollywoodskih i svjetskih povijesnih filmova i iznimno smo ponosni na to. Za 2024. godinu već imamo dogovorena nova snimanja i riječ je o velikom projektu, a znate kako to ide u filmskoj industriji, ništa ne smijemo konkretno reći. Ipak, ono što je najvažnije, mi i dalje kroz svoj rad nastavljamo pričati prelijepu priču o Ružici gradu i našoj lijepoj Orahovici – zaključio je Grgić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content