Orahovica: Vijećnici usvojili proračun za 2024. godinu u iznosu od 8,5 milijuna eura

U Orahovici je jučer (srijeda) održana maratonska sjednica Gradskog vijeća. Više od pet sati, budući da je počela nešto prije 19, a završila iza ponoći, sjednica je uključivala aktualni sat i  točke dnevnog reda među kojima i one vezane uz glavni dokument poslovanja grada –  proračun.

Vijećnici su više od pet sati raspravljali o aktualnim pitanjima, najviše o potvrdi izmjena i dopuna gradskog proračuna za 2023. te usvajanju proračuna za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Rebalans proračuna vijećnici su usvojili jednoglasno, dok je novi proračun, koji iznosi nešto više od 8,5 milijuna eura, usvojen većinom glasova (10 glasova za, jedan protiv i dva suzdržana). 

Aktualni sat počeo je pregrštom pitanja vijećnika, a potom je uslijedila točka izglasavanja pomoći za nastavak izgradnje Centra za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika koji je predstavio dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, akademik prof. Aleksandar Včev.

Vijećnici su jednoglasno potvrdili da će učiniti sve što je potrebno za ovaj Centar koji su ocijenili jednim od najvećih projekata Orahovice u povijesti.

-Nakon maratonske sjednice i puno rasprave, vijećnici su potvrdili proračun za 2024. godinu u iznosu većem od 8,5 milijuna eura, a gotovo pola tog iznosa se odnosi na završetak projekta uređenja Turističko-rekreacijskog centra Jezero-Hercegovac-Ružica grad.

Zahvaljujem svim vijećnicima koji su nazočili sjednici. Nakon možda i najduže sjednice Vijeća u povijesti, uspjeli smo donijeti naša dva najvažnija temeljna akta, rebalans i proračun. Idemo sada raditi, puno je posla pred nama, moramo nastaviti sve ono što nam stoji jer vrijeme brzo prolazi. Ovo su jako važne teme i siguran sam da za grad sad stižu puno bolja vremena  – rekao je gradonačelnik Saša Rister. 

(www.icv.hr, vg)   

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content