U 2023. porastao broj orahovačkih obrtnika: Za izniman doprinos razvoju obrtništva dodijeljena zahvalnica Mariju Hornungu

Udruženje obrtnika Orahovica održalo je godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili orahovački gradonačelnik Saša Rister, predsjednik Županijske obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić, predsjednik Udruženja obrtnika Našice Danijel Pintarić te mnoštvo orahovačkih obrtnika.

Na samom početku sve nazočne pozdravio je predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica Damir Vanek podnijevši izvješće o radu udruge za 2022. godinu te naglasivši kako su aktivnosti Udruženja provedene u skladu s planom rada za 2022. godinu te kako je u 2022. godini povećan broj obrta kojih je danas više od 220.

Udruzenje obrtnika Orahovica Skupstina 3

Vanek je potom iznio i plan rada za 2024. godinu u kojem je istaknuo kao će Udruženje u 2024. godini zastupati i dalje svoje članove i nastaviti suradnju s tijelima lokalne samouprave kroz područja značajna za obrtništvo i poduzetništvo.

-U suradnji s Hrvatskom i Županijskom obrtničkom komorom, Udruženje obrtnika Orahovica sudjelovat će u promicanju obrtništva te osposobljavanju i obrazovanju za potrebe obrtništva i poduzetništva kroz licenciranje obrta za držanje naučnika, majstorske ispite, cehovska djelovanja i druge aktivnosti vezane uz cjeloživotno obrazovanje – naglasio je Vanek.

Predsjednik Županijske obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić pohvalio je rad udruge te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Udruzenje obrtnika Orahovica Skupstina 4

Svim nazočnima zatim se obratio gradonačelnik Orahovice Saša Riser čestitajući svim obrtnicima s područja grada, koji su nagrađeni za svoj rad i uspjehe koje su ostvarili.

–I u prijedlogu proračuna za 2024. godinu osigurana su sredstva za poticanje poduzetnika i obrtnika s područja grada Orahovice i zasigurno ćemo nastaviti odličnu suradnju. Isto tako, već tri godine Grad nije dizao komunalnu naknadu te je pokušao učiniti sve kako bi pomogao obrtnicima uključujući i redovan Javni poziv za pomoć istima – rekao je Rister.

Na kraju skupštine predsjednik Županijske obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić dodijelio je zahvalnicu Mariju Hornungu za izniman doprinos razvoju obrtništva.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content