U Osnovnoj školi IBM Orahovica obilježen Školski medni dan: Prvašići isprobavali nekoliko vrsta meda i naučili o životu pčela

I ove godine po školama u cijeloj Hrvatskoj u provedbi je Program “kolskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka koji organizira Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Školski medni dan proveden je i u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica gdje su prvašići isprobavali nekoliko vrsta meda i naučili o životu pčela.

Uvodnu prezentaciju održala im je ravnateljica Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica Ivana Nemet kroz koju je prvašićima pričala o životu pčela, nastanku meda i drugih pčelinjih proizvoda.

-Cilj je da djeca nauče koliko je med zapravo zdrav i nužan u prehrani svakog djeteta. Baš iz tog razloga sam donijela medove koji su osvojili zlatna odličja na našem zadnjem ocjenjivanju u Virovitici da kušaju i uvjere se koliko je med ukusan. Djeca su bila odlična, aktivna i već sada puno znaju, a posebno je značilo da u dva orahovačka razreda idu djeca čiji su roditelji i djedovi pčelari – rekla je Nemet.

Na kraju ove “medne priče”, mali su prvašići probali obući dječja pčelarska odjela što ih je posebno oduševilo.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content