Udruga Jaglac dobila svoj prvi bračni par koji šalje snažnu poruku: Alen i Josipa su snaga koja ruši sve

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica doista priča lijepe priče. Naime, dvoje korisnika Jaglaca, Josipa Bucifal i Alen Čaić upoznali su se u Jaglacu, zavoljeli i na kraju stupili u brak, a više o tome kako je sve započelo otkrio je Alen:

– Krenuo sam u udrugu “Jaglac”, tamo sam upoznao Josipu i počeli smo pričati i družiti se. Nakon nekog vremena sam ju pitao hoćemo li otići na kavu i pristala je. Prvo smo bili najbolji prijatelji, a onda sam se zaljubio u nju pa skupio malo hrabrosti i pitao ju da bude moja djevojka. Pristala je i uz podršku naših obitelji smo počeli našu vezu– započeo je Alen.

Josipa kaže kako je i ona gajila simpatije prema Alenu od prvog susreta.

– Naša priča je bila u početku tajna, nitko tada nije ništa znao za nas. Mi smo se onako odmah našli, pronašli sve jedno u drugome i nakon nekog vremena su saznali naši dragi “Jaglaci”. Tada su krenuli naši zaljubljeni dani, a naša ljubav rasla je sve jače i jače i nitko nam nije mogao stati na put– kaže Josipa.

Njihov put nastavljen je sklapanjem braka, a Alan kaže kako je to nešto predivno.

– U braku se osjećam vrlo sretno jer imam prelijepu i predobru ženu s kojom sam sretan, a nisam si mogao ni zamisliti da ću tako nešto imati kraj sebe– najiskrenije je rekao Alen.

Josipa, sada Čaić, uživa u svakom trenutku u zajedničkom životu sa svojim Alenom.

– Od trenutka kad smo se upoznali i počeli se družiti sretni smo što imamo jedno drugo, a sad još sretniji što imamo svoj samostalan život– zaključila je Josipa.

Josipi i Alenu njihovi “Jaglaci” čestitali su na najbolji mogući način, prekrasnom video prezentacijom njihove ljubavi kroz “Jaglac” i to na Međunarodni dan osoba s invaliditetom pred prepunom višenamjenskom dvoranom, a darivali su ih i prigodnim poklonima.

Prezentaciju je napravila voditeljica poludnevnog boravka Ivona Žagar koje je i sročila predivnu poruku koja se provlači kroz uradak.

– Josipa i Alen, dvije čiste duše koje su se odlučile spojiti u ovom nesavršenstvu. Želimo vam čestitati na vašem vjenčanju. Ali vam želimo reći i par lijepih riječi…. Da nikada ne izgubite taj ponos u očima. Da držite glavu visoko podignutu. Da uvijek ostanete ljubazni baš onako kako vi znate. Da gledate uvijek naprijed, jer znajte da najbolje tek dolazi za vas dvoje… Da u svakom danu pronađete nešto lijepo, a mi znamo da to možete. Ne zaboravite da ste stvoreni za uživanje u životu. Volite sebe, volite jedno drugo, volite obitelj i volite ovaj život. Kao par imate upornost, nepokolebljivost, imate snagu i taj vaš inat koji vas tjera naprijed. Sve što vas vuče u ponor zanemarite, vratite se ljubavi, pamtite, imate sebe i imate jedno drugo. Vi ste borci, uvijek izgurate svoje. Nekada idete težim putem, nekada malo tvrdoglavo, malo prkosno, ali na kraju uvijek stignete na svoj cilj. Josipa i Alene, mi znamo da vi ne pristajete na nepravdu. Znamo koliko ste iskreni i otvoreni i baš zbog toga zaslužujete poštovanje svih nas. Hvala vam što postojite i što ste dio naše “Jaglac “obitelji– poručili su “Jaglaci” kroz Ivonin tekst koja je na navedenoj svečanosti naglasila kako je ovim čistim dušama najviše pomogla Alenova teta Vesna, volonterka u “Jaglacu”, koja je uvijek bila njihova najveća podrška, pa je Jaglac i nju nagradio prigodnim poklonom.

Alen i Josipa su snaga koja ruši sve, ljubav koja pobjeđuje sve i putokaz savršenosti i ljepote života čovjeka.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content