VIDRA na Javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prijavila šest projekata s područja VPŽ

U okviru Javnog Poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi, objavljenog od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pružila je savjetodavnu podršku prihvatljivim prijaviteljima za prijavu šest projektnih prijedloga.

Program ima za cilj doprinijeti ostvarenju planova smanjivanja razlika između regija i manje razvijenih regija, u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Za područje Virovitičko-podravske županije prijavljeno je šest projektnih prijava uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e:

– Općina Gradina – Izgradnja pješačke staze u Gradini

– Općina Čačinci – Izgradnja pješačkih staza i platoa na groblju u Paušincima

– Općina Voćin – Obnova postojeće građevine – nerazvrstana cesta Prebenda u naselju Voćin

– Općina Suhopolje – Uređenje građevine javne i društvene namjene – mrtvačnica

– Općina Sopje – Obnova postojeće građevine – unutarnje uređenje društvenog doma u Josipovu

– Općina Mikleuš – Izgradnja nadstrešnice društvenog doma u Mikleušu

Najveći iznos koji se jedinici lokalne samouprave po projektu može dodijeliti iznosi 80.000 eura. Za ostatak vrijednosti projekta jedinica lokalne samouprave, u slučaju sufinanciranja, mora osigurati sufinanciranje provedbe cjelokupnog projekta.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 415.708,97 eura, dok je zatraženo sufinanciranje od strane Ministarstva u iznosu od 403.072,59 eura.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content