Ovogodišnja Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina protekla u stilu “ludih osamdesetih”

Sinoćnja (patak) Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina protekla je u stilu 80-ih, s kojom je ovaj muzej započeo proslavu četrdesetog rođendana.

Inače, ovogodišnja manifestacija Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva odvijala se po devetnaesti put na temu Muzeji i nova publika, a slatinski se Zavičajni muzej dobro uklopio svojim aktivnostima za sve generacije.

Na otvaranju sve je nazočne pozdravio ravnatelj Vlado Majhen, a o četrdeset godina djelovanja slatinskog muzeja govorio je kustos Srđan Đuričić. Djelatnica muzeja Nikolina Tomić upoznala je posjetitelje s programom, a Noć muzeja je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Posjetitelji su tako mogli pogledati stalni postav muzeja, sudjelovati na predavanju “40 godina Zavičajnog muzeja Slatina”, pogledati izložbu tehnike iz 80-ih te igrati igrice iz tog vremena, a frizerke Industrijsko-obrtničke škole Slatina onima koji su željeli radile su frizure iz doba 80-ih.

Za dobru zabavu pobrinuo se DJ Leo, Siniša Leopold Škrinjarić koji je na Vinyl partyu “Lude 80-te” zavrtio najveće hitove tih godina na gramofonskim pločama.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content