PREDRAG FILIĆ, NAČELNIK OPĆINE VOĆIN: Centar za posjetitelje i kulturu zdravlja te bungalovi na Klokočevcu dodatno će podići naše turističke potencijale

Po dobnoj strukturi stanovništva općina Voćin je najmlađa općina u Republici Hrvatskoj. Prema popisu stanovništva iz 2021. godine na području općine živi 1896 stanovnika u 21 naselju. Na području općine nalazi se i Geo park Papuk u sklopu kojega djeluje Geo info centar u Voćinu te bazilika Gospe Voćinske, tako da općina ima izuzetne turističke potencijale, ali i izvrsne brojke posjećenosti.

O općini Voćin u protekloj i planovima za novu godinu razgovarali smo s načelnikom općine Predragom Filićem.

Što biste izdvojili kao najvažnije investicije u prošloj godini?

– Započeli smo s izgradnjom i opremanjem rekreacijsko-turističkih sadržaja na području Klokočevca, gdje se gradi i oprema restoran. Sve je spremno za početak izgradnje Centra za starije osobe u Voćinu. Na stadionu Livadak postavljen je teren s umjetnom travom, a krenulo se i s projektiranjem i građenjem širokopojasnog pristupa internetu na području cijele općine – istaknuo je načelnik.

VAŽAN CENTAR ZA STARIJE OSOBE

Kao najvažniji događaj prošle godine načelnik je izdvojio potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Centar za starije osobe u Voćinu” vrijedan 3.981.849,13 eura, a koji u stopostotnom iznosu financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vocin AKO TREBA

Ove godine općina planira ulagati u komunalnu infrastrukturu, ali i odgovoriti na potrebe lokalne zajednice.

– Od projekata koji nas čekaju istaknuo bih održavanje nerazvrstane ceste Prebenda u naselju Voćin, revitalizaciju i uređenje prostora velikog parka u Voćinu, rekonstrukciju sportskog igrališta u Ćeralijama, izgradnju pješačke staze u Ulici Petra Preradovića u Ćeralijama, rekonstrukciju javne rasvjete u ulicama Prebenda, Vukovarskoj, Vinkovačkoj, Prosinačkih žrtava i Nikole Šubića Zrinskog u Voćinu. Nastavljamo s brigom za sve naše sumještane, osobito o djeci i mladima. Dajemo financijsku potporu studentima, sufinanciramo troškove smještaja srednjoškolaca s područja općine u učenički dom i drugi smještaj. Svi roditelji ostvaruju pravo na naknadu za opremu novorođenčadi – kaže P. Filić.

Suradnju s udrugama, klubovima, poduzećima i obrtnicima načelnik ocjenjuje izuzetno uspješnom i kaže kako Općina sufinancira rad udruga i klubova te dodjeljuje financijske potpore novoosnovanim obrtima i trgovačkim društvima.

U novoj godini Voćin vidi priliku za još veći rast svog turističkog potencijala.

– Izgradnjom Centra za posjetitelje i kulturu zdravlja sa smještajnim kapacitetima te izgradnjom smještajnih kapaciteta (bungalova) na području Klokočevac dodatno ćemo podići turističke potencijale naše općine, na koje smo izuzetno ponosni – zaključuje načelnik Filić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content