Sportski ribolovac Mario Matić iz Sopja nadmašio konkurenciju na natjecanju u Garešnici

Zasigurno najuspješniji sportski ribolovac u VPŽ, hrvatski reprezentativac u sportskom ribolovu u kategoriji do 25 godina, Mario Matić iz Sopja, član ŠRD Bjelovar, ostvario je još jednu u nizu pobjeda.

Naime, osvojio je tradicionalni Novogodišnji kup u lovu ribe udicom na plovak na jezeru Skresovi u Garešnici gdje je ulovio 15.170 grama ribe. To je novi rekord ovog natjecanja koje se održava 32. godinu za redom i koje je okupilo čak 56 ribolovaca iz cijele Hrvatske, što je prema riječima organizatora također rekordna brojka.

– Iako je bilo relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, ribolov je bio izuzetno naporan i zahtjevan- rekao nam je tim povodom Mario koji je za to natjecanje odabrao “match” štap s mašinicom:

– Mislim da sam bio jedini koji je lovio tim načinom, a uglavnom su natjecatelji lovili na “direktaše” i “šteke”, odnosno štapove bez mašinica. Riba je primala mamac izuzetno oprezno, kako inače i prima zimi kada je daleko manje aktivna nego u toplijim mjesecima. Lovio sam na sitan pribor i mali mamac, a dolazile su uglavnom babuške ili kako ih stručnije zovu, srebrni karas. Uglavnom su to bili primjerci od oko 30 dkg težine, a ulovio sam ih za četiri sata više od 50 što je za ovo doba godine odličan ulov- rekao nam je Mario koji je i ove godine izabran u državnu reprezentaciju kategorije do 25 godina.

– Sretan sam zbog toga, a još jedna novost je i da ću izići iz ŠRD Bjelovar i početi loviti u prvoj ligi. Mislim da ću na taj način doći do još boljeg znanja i umijeća i kao takav se pokazati još bolji u državnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u ribolovu koje će se ove godine održati u susjednoj Srbiji- rekao nam je ribolovni maher Mario Matić iz Sopja.

(www.icv.hr, bs, foto: M. Matić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content