Udruga kuhara i slastičara grada Slatine i ove godine organizira “Zlatni Orah”, najveće slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj

Udruga kuhara i slastičara grada Slatine i ove godine organizira najveće slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj- “Zlatni Orah”.

“Zlatni orah” bit će održan 2. ožujka, a i ove godine u pripremanju slastica natjecat će se slastičari profesionalci i učenici strukovnih škola. Pripreme su već u punom jeku, prijave su u tijeku, a po sadašnjim saznanjima natjecanje će biti još brojnije i jače nego prošle godine, uz dodatak još jedne kategorije natjecanja.

– Promijenili smo vrstu slastice za učenike strukovnih škola. Naime, do sada su i oni izrađivali torte od oraha, a ove godine će njihov zadatak biti napraviti slasticu pod nazivom žarbo kolač. Kod profesionalaca imam i novu kategoriju, a to je artristika-skulptura, izrada skulptura od šećerne mase, čokolade i maslaca i drugih sastojaka – kaže predsjednik Udruge kuhara i slastičara grada Slatine Dražen Šafar te i za ovu godinu najavljuje niz sadržaja.

– Na svečanoj večeri i ove godine predstavit će se veliki broj restorana Slavoniji i Baranje sa svojim specijalitetima i posebnostima, a uz njih svoje će delicije predstaviti majstori kuhače iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Stručna ocjenjivačka povjerenstva će tradicionalno biti najveća imena gastronomije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, a pripremit ćemo i niz zabavnih sadržaja za sve nazočne – dodaje Šafar.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content