“Zimko 2024.” u Donjem Miholjcu: Mali nogometaši educirani i o sportskom ponašanju

U nastavno sportskoj dvorani Osnovne škole “Augusta Harambašića” u Donjem Miholjcu sredinom prošloga tjedna održan je dvodnevni malonogometni turnir “Zimko 2024.” na kojem su sudjelovale 32 ekipe nogometaša mlađih uzrasta, a koji je organizirala Zajednica športskih udruga grada Donjeg Miholjca i NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca.

Tom sportskom događaju pridružili su se policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac, koji su proveli lokalni preventivni projekt “Budi navijač, a ne razbijač” i nacionalni preventivni projekt “Zajedno protiv govora mržnje”. Policijski službenici su razgovarali i dijelili edukativno promotivne letke mladim igračima, njihovim navijačima i roditeljima kako bi ih potaknuli da se pridržavaju zakonskih propisa i ukazali na probleme i posljedice nereda i nesportskog ponašanja koje ostavljaju na društvo.

Cilj je potaknuti dolaskom na sportska događanja prvenstveno zabavu, miroljubivo navijanje, tolerantnost, smanjenje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, te potaknuti borbu protiv svih oblika nasilja, vrijeđanja i uništavanja.

(www.icv.hr, tj, foto: PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content