Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan održalo redovnu godišnju skupštinu

Jučer (subota) je u Zoljanu održana 78. redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zoljan, a kojoj su nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Grada Našica Franjo Vladika, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasnog vijeća JVP-a Našice Hrvoje Žiha, predsjednik Mjesnog odbora Zoljan Mihael Devald te brojna prijateljska vatrogasna društva i drugi.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan broji 118 članova od kojih čak 59 članica. U prošloj godini sudjelovali su na 21 vatrogasnom natjecanju. Osam članova položilo je ispit za vatrogasca, dvojca članova stekli su zvanje vatrogasca prve klase, jedna članica položila je za vatrogasnu časnicu, a zapovjednica i dozapovjednica položile su stručni ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima.

Predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček na samom se početku zahvalio svima nazočnima na dolasku, a posebno gradonačelniku Krešimiru Kašubi te je istaknuo kako je društvo u prošloj godini od Grada Našica dobilo prostor za izgradnju novih prostorija. Na vatrogasnim natjecanjima osvojeno je devet pehara, a članovi društva uz predstavnike Grada Našica i vatrogasne predstavnike sljedeći tjedan putuju u Tirol gdje će preuzeti vrijednu donaciju vatrogasne cisterne.

Financijsko izvješće za proteklu godinu i financijski plan za ovu godinu podnio je blagajnik Edi Pavlović. Plan rada za ovu godinu podnijela je dozapovjednica Katarina Markulić, a u istoj će društvo nastaviti dosadašnje aktivnosti te raditi na uređenju novih prostorija i sudjelovati u aktivnostima Vatrogasne zajednice Našice.

Predsjednik Željko Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našice Vlatko Gašić i zapovjednica Tomislava Žarić uručili su uvjerenja o položenim ispitima i vatrogasne spomenice za 10, 20, 40 i 60 godina, a posebne čestitke upućene su Branku Gullu i Franji Silađiju kojima su uručene vatrogasne spomenice za 60 i 40 godina aktivnog rada u društvu.

Predsjednik Željko Ptiček uručio je gradonačelniku prigodan poklon kao znak zahvale i odlične suradnje. Članice ženske B ekipe zapovjednici Tomislavi Žarić uručile su poklon te joj se zahvalile na njenom predanom radu i oformljenju ekipe, a koja je s radom počela prošle godine.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, počasni član društva Ivica Čeme, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić te predsjednica DVD-a Lug Subotički Marija Žeželj čestitali su DVD-u Zoljan na izvrsnom radu, odličnim rezultatima na vatrogasnim natjecanjima kao i na brojnim članovima.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content