FAŠENKI V PITOMAČI Uz pjesmu, ples i veselje kreativne maske pokazali i veliki i mali

Šarane maškare i ove godine su zavladale ulicama Pitomače. Manifestacija “Fašenki v Pitomači” u organizaciji Općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača okupila je brojne velike i male superheroje, kauboje, princeze, likove iz bajki, serija i brojne druge maskirane mještane i posjetitelje.

I ove godine vesele maškare svoje su maske ostatku mjesta pokazale u povorci Gajevom ulicom predvođeni Limenom glazbom Pitomača, a zabava se potom nastavila ispred Knjižnice i čitaonice Pitomača, a za vedru, veslu i rasplesanu atmosferu osim najmlađih sumještana, pobrinula se posebna gošća – Minea.

Nagradu za najbolju dječju masku osvojio je maleni Toma koji se maskirao u maleni poklon, a nagradu za najbolju skupnu dječju masku dobili su “Oblačići” odnosno predškolska skupina Dječjeg vrtića “Potočnica” Pitomača. Nagradu za najbolju odraslu masku dobila je eunuha, odnosno žena od sultana, dok je nagradu za najbolju skupnu odraslu masku dobila udruga Čuvarice kulture baštine Kladare.

Nagradu za najbolje krafne osvojila je Udruga žena Kloštar Podravski. A za još odličnih krafni pobrinule su se vrijedne udruge: Udruga žena Dinjevac, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, KUD “Podravka” Starogradački Marof, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, KUD “Marijan Pavleković – Pajo” Otrovanec, Čuvarice kulturne baštine Kladare i HFD “Sesvečice” Podravske Sesvete.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content