Gradonačelnik Našica Kašuba u nastavku redovnih obilazaka mjesnih odbora posjetio prigradsko naselje Jelisavac

U nastavku redovnih obilazaka mjesnih odbora gradonačelnik Krešimir Kašuba sa saborskim zastupnikom Vladimirom Bilekom i suradnicima posjetio je Jelisavac.

U prostorijama mjesnog odbora dočekala ih je predsjednica te zainteresirani mještani s kojima je razgovarao o realiziranim investicijama te naglasio da je Jelisavac mjesto sa kompletnom infrastrukturom za život mladog čovjeka gdje je smješten dječji vrtić u kojem je od rujna 2023. godine pokrenut program ranog učenja slovačkog materinjeg jezika, škola, ali i brojne udruge i klubovi.

Dodao je i da se kontinuirano radi na prometnoj sigurnosti mještana, tako je u 2023. godini napravljen nogostup ispred OŠ Ivana Brnjika Slovaka, a krajem godine započeta je izgradnja i druge dionice u toj ulici. Nastavak rekonstrukcije planiran je duž cijele Ulice Ivana Brnjika Slovaka.

Na inicijativu mještana, mjesnog odbora i vodstva raznih udruga uređen je DVD dom i sanitarni čvor, uređeno je dječje igralište, nasipani su poljski putevi, radilo se i na mrtvačnici te se sanirala ograda na pješačkim mostovima. Veliki dio sredstava uložen je i u društveni život odnosno rad društava i klubova po kojima je mjesto Jelisavac poznato, od tradicionalne Večeri korbačika do Adventa u Jelisavcu.

Na kraju sastanka gradonačelnik je pozvao mještane da i dalje iskazuju svoje potrebe, jer je cilj da se u prigradska naselja ulaže proporcionalno na zadovoljstvo svih generacija.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content