Najmlađa udruga na području općine Čađavica, Sportska udruga Zvonimirovac, održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Sportska udruga Zvonimirovac osnovana je prošle godine u svibnju, okuplja prvenstveno mlade iz naselja Zvonimirovac i okolice, a osnovni ciljevi su joj promicanje i unapređenje rekreacijskih sportskih aktivnosti poput malog nogometa, stolnog tenisa, streljaštva i slično.

Jučer (subota) je ta najmlađa udruga s područje općine Čađavica održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupština, koja je započela intoniranjem državne himne i odavanjem počasti svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, održana je u lovačkom domu Lovačke udruge ”Sokol” u Čađavici.

Sve nazočne članove i goste pozdravio je na početku predsjednik udruge Stjepan Novoselec, nakon čega je uslijedio izbor radnih tijela skupštine te podnošenje izvješća.

Izvješće o radu ove mlade udruge u prošloj godini podnio je predsjednik Novoselec.

– Naša udruga je osnovana prošle godine u svibnju, a već smo dosta toga organizirali te sudjelovali na događanjima koje su organizirale druge udruge s područja općine Čađavica, ali i šire. Jedna od važnijih naših aktivnosti bila je organizacija malonogometnog turnira koji je bio dobro posječen. Sudjelovali smo u streljačkim turnirima, igrama hrvatskih branitelja povodom Petrova, na zimskom malonogometnom turniru u Slatini… Sve to ne bi bilo moguće bez potpore Općine Čađavica i načelnika Mirka Rončevića. Naime, Općina nam je ustupila donju etažu stare škole, a koja je prije tjedan-dva potpuno uređena te ćemo tu imati svoje prostorije za druženja i sastanke, što će zasigurno pridonijeti našim većim aktivnostima i kvalitetnijem radu- rekao je, između ostalog, Novoselec.

Financijsko izvješće za proteklo razdoblje i financijski plan za 2024. godinu podnio je Krešimir Golub, dok je plan rada za tekuću godinu predstavio predsjednik Novoselec, naglasivši kako je uz pomoć Općine Čađavica u planu izgradnja streljane koja bi se trebala nalaziti uz zgradu stare škole. Sva su izvješća jednoglasno usvojena od strane 30 nazočnih članova od ukupno njih 42, kako je u ime Verifikacijske komisije ustanovila Petra Piskać.

Uslijedila je pozdravna riječ gostiju tijekom koje su rad Sportske udruge Zvonimirovac pohvalili predstavnici i predsjednici udruga i društava s područja općine Čađavica, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement.

Križić je naglasio da će članove SUZ-a Udruga HVIDR-a Slatina i dalje pozivati na natjecanja koje organizira.

Načelnik Rončević je istaknuo kako će ova mlada, ali izuzetno aktivna udruga, uvijek imati u svom radu potporu Općine, a što pokazuje i skorašnja izgradnja streljane. Zahvalio se na pozivu na skupštinu i zaželio članovima puno uspjeha u daljnjem radu.

Dožupan Marijo Klement istaknuo je da se udruga može prijaviti i na natječaje za financiranje udruga koje svake godine raspisuje Županija i tako dobiti financijska sredstva za svoj daljnji rad. Također, zahvalio se na pozovu i zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Na kraju skupštine, kao zahvalu na dolasku, gostima su predsjednik SUZ-a Stjepan Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica Josip Piskać uručili prigodne poklone.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content