Poticanje lokalnog sporta: Počela podjela sportske opreme i rekvizita klubovima s područja Virovitičko-podravske županije

Ministarstvo turizma i sporta od ove godine po prvi put izdvaja sredstva za županijske sportske zajednice za sufinanciranje programa razvoja sporta od interesa za lokalnu zajednicu.

Program su mogle prijaviti sve županijske sportske zajednice u RH, rok je bio iznimno kratak, a sredstva su namijenjena isključivo za sufinanciranje rada stručnog kadra te sportske opreme za djecu i mlade do 18. godine.

Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije za prijavljene projekte dodijeljen je iznos od 212.223,83 eura, a ukupna vrijednost programa za 2023. godinu je 249.669,98 eura.

Obzirom da Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 85 % programa, Virovitičko-podravska županija je prepoznala vrijednost programa te svu opremu dodatno sufinancira u iznosu od 21.520,50 eura kako bi se klubovima u potpunosti mogla kupiti nova sportska oprema i rekviziti potrebni za rad.

Podjela opreme započela je večeras (srijeda) i to klubovima s područja grada Virovitice, a istu su mladim sportašicama i sportašima, te predstavnicima Nogometnog kluba Virovitica, Ženskog košarkaškog kluba Virovitica, Košarkaškog kluba Virka Virovitica, Ženskog rukometnog kluba 1234 Virovitica i Kluba ritmičke gimnastike Pirueta, uručili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

-Ovaj projekt je od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu i za poboljšanje uvjeta rada sportskih klubova u Virovitičko-podravskoj županiji, koje i mi kao Županija na razne načine podupiremo i financiramo, a svake godine očekujemo još bolje rezultate te što veće uključivanje djece u sport i tjelesnu aktivnost. Važno nam je uključivanje i provođenje sportskih aktivnosti djece i mladih u područjima nižeg indeksa razvijenosti, otvaranje novih sportskih škola, povećanje broja klubova i broja stručnog kadra, što će se kroz programe Ministarstva turizma i sporta i Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije provoditi i u idućim godinama – rekao je prilikom podjele župan Igor Andrović te naglasio kako Virovitičko-podravska županija kao snažna podrška Sportskoj zajednici planira sljedeće godine u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i prijavu Erasmus+ sport programa, kako bi djeca i klubovi imali što bolje uvjete rada, treninga te postizanja rezultata.

Sportska zajednica VPŽ, prema dobivenom iznosu, nalazi se u II. Kategoriji sufinanciranja, odmah iza Zagreba, Splita i Osijeka, gdje je MTIS prepoznao kvalitetu napisanog programa i potrebe za dodatnim sredstvima.

Klubovi, sportašice i sportaši u VPŽ postižu zapažene rezultate na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima te je važno da se njihov trud i zalaganje prepozna i nagradi.

-U program je uključen čak 31 klub s područja županije iz 13 sportskih grana, od Pitomače do Orahovice, koji su predali i prijavili svoje klubove Sportskoj zajednici VPŽ na vrijeme i u roku. Na sufinanciranju plaća u iznosu od 85 posto uključeno je 59 trenera. Konkretno, što se tiče opreme, nabavili smo lopte, dresove i trenirke, strunjače, nove kacige, rukavice i štitnike, plivačke rekvizite, karate tatami, streljačke jakne, stolove za stolni tenis, te rekvizite za ritmičku gimnastiku i mnoge druge – zaključila je tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

Sportska oprema i rekviziti u narednom će periodu biti podijeljeni i preostalim klubovima koji su uključeni u ovaj program.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content