DUHOVNI SMISAO: Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, osjetit ćeš koliko život može biti lijep!

Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, ona će dotaknuti tvoje srce i osjetit ćeš koliko život može biti lijep.
Svaki put kada u svojoj duši u tihoj i sabranoj molitvi i stavu predanosti potražiš Boga i zamoliš ga za vodstvo svoga života, mnoge će se stvari u tebi promijeniti. Zaboravit ćeš tada svaki strah koji te opterećivao jer će ti njegova blizina dati novi pogled na svijet i nove osjećaje. Osjetit ćeš taj trenutak kao jedan novi početak i poželjet ćeš da on potraje.
Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, njegova istina čuvat će te od mnogih problema u koje svakoga dana upadaš kada se počneš prilagođavati ljudima oko sebe stavljajući u drugi plan ono što Bog od tebe hoće. Snaga koju primiš u njegovoj blizini dat će ti da autentičnije djeluješ na ljude, da tvoje svjedočanstvo vjere i života pokrene u nekome želju da i on krene Isusovim stopama u svom svakodnevnom životu.

Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, tvoj dan će biti mirniji. Imat ćeš i dalje iste stare dvojbe i izazove ali ćeš znati da si izborom Božjeg puta napravio dobru odluku. Neće nestati svi tvoji problemi, neće se izbrisati sve tvoje poteškoće, ali ćeš znati da poput križeva imaju smisla jer te nešto uče, za nešto pripremaju i od tebe čine drugu osobu koja slobodna od navezanosti i odgovornosti pristupa svijetu oko sebe.

Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, shvatit ćeš koliko se još treba mijenjati, koliko još u sebi moraš satirati one negativne strane koje ponižavaju tvoje dostojanstvo Božjeg djeteta, ali ćeš uz Božju pomoć svaki dan ići korak po korak u tome.

Svaki put kada se smjestiš u Božju blizinu, osjetit ćeš kako sve one odličja i pobjede kojima si nekoć težio neće nikada ispuniti tvoje srce kao onaj trenutak zajedništva tebe i tvoga Nebeskog Oca.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content