Ludilo u Dubrovniku: Virovitičke košarkašice u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Košarkašice Virovitice do 13 godina starosti napravile su još jedno veliko iznenađenje na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske koje se igra u Dubrovniku i pobjedom nad ARX-om plasirale se u polufinale Prvenstva Hrvatske! Virovitičanke su pobjedom nad ekipom ARX-a po prvi put u svojoj povijesti osigurale jedno polufinale Prvenstva Hrvatske i zaslužile najveći uspjeh u povijesti kluba, ali i košarke u Virovitici.

Nakon subotnje velike pobjede nad Akademijom Anđe Jelavić, naše proslavljene reprezentativke, nedjelja je ponudila veliki sraz s ekipom ARX koja se prošle godine u mlađoj dobnoj kategoriji okitila titulom prvakinja Hrvatske. Da će utakmica biti iznimno teška pokazao je sam početak kada su igračice ARX-a povele 15:5. Činilo se tada da će ARX-ice ipak biti pretvrd orah za virovitičke “Amazonke”, kako su od milja prozvane po fanatičnoj borbenosti. Sredinom četvrtine ipak su zbile svoje redove i ponovno prije svega fanatičnom borbenošću do poluvremena utakmicu vratile u egal. Bila je to rovovska borba za svaku loptu, ali i puna lijepih prodora i brzih kontranapada koje su igračice ARX-a dovodile do trenutaka kada jednostavno nisu imale odgovor za raspoložene Virovitičanke.

Početkom drugog dijela nakon nekoliko kontri Virovitičanke su se prvi put “odlijepile” na desetak koševa razlike, no kvalitetne ARX-ice opet su, pet minuta do kraja, utakmicu vratile u egal. Nastalo je ludilo u dvorani. Navijači obiju ekipa trošili su grlo do iznemoglosti te priručnim rekvizitima na momente stvarali buku neslućenih decibela. Ništa mirnije nije bilo niti na klupama gdje su igračice bodrile svoje suigračice na terenu. Bilo je teško sucima jer je svaka odluka puno toga nosila. Tri minute prije kraja Virovitičanke su se odlijepile na pet koševa razlike, no da tu ne bude kraj, uskoro su Iva Knežević i Tesa Slanac zaradile po pet osobnih pogrešaka i ponovno je uzavrelo u dubrovačkoj dvorani Gospino Polje.

Izmjenjivali su se napadi, no rezultat je ostajao na istoj razini da bi minutu do kraja semafor pokazao 57:51 za Virovitičanke. Prošlo je još nekoliko napada u bezuspješnom pokušaju ARX-ica i uskoro je veliko slavlje moglo početi.

Djevojke su pune suza radosnica uletjele jedna drugoj u zagrljaj uz burno skandiranje prisutnih navijača. Postalo je jasno da će Virovitičanke 18. svibnja nastupiti u polufinalu protiv ekipe Dugopolja te, nadamo se, i idući dan u finalu Prvenstva Hrvatske ili eventualno u borbi za treće mjesto.

Kako god bilo, bit će to najveći uspjeh košarke u Virovitici koja proteklih nekoliko godina proživljava pravu renesansu kako u ženskoj, tako i u muškoj konkurenciji mlađih dobnih kategorija.

Na kraju su iz kluba uputili veliku zahvalu domaćinima- Ženskom košarkaškom klubu Ragusa i njihovoj trenerici Almi Majstorović koje su uz veliko domaćinsko srce za djevojke organizirale i besplatan posjet zidinama u Dubrovniku te se potrudile da se djevojke doista osjećaju kao kod kuće.

ŽKK Virovitica – ŽKK ARX 57:51
ŽKK Virovitica: Iva Knežević 20 (2×3), Klara Švarbić 7, Lavinia Subota 17, Tesa Slanac 2, Iva Marošević 13, Viktorija Maljak 9, Marta Jurić, Katarina Kanjka, Olja Radulović 2, Mia Milković 2, Tena Derežić i Tena Viljevac.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content