Slatinčanka Ana Bićanić druga pratilja na natjecanju za izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji ”Šokački cvit” u Županji

Glazbeno-scenskom priredbom ”Oj dorati, moje zlato suvo” u Županji je jučer (petak) svečano otvoreno 57. Šokačko sijelo koje je posvećeno šokačkoj tradiciji uzgoja konja.

Manifestaciju je u kino dvorani Mladost otvorenom proglasio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, a riječi dobrodošlice posjetiteljima je uputio i županjski gradonačelnik Damir Juzbašić, naglasivši kako su organizatori priredili sjajan i raznovrstan program.

Šokačko sijelo najveća je kulturno-zabavna manifestacija grada Županje. Na njemu se od 1968. godine svake veljače kroz predstave, priredbe, okupljanja i slavlja nastoje njegovati kultura i tradicija Slavonije, a centralni i najsvečaniji program sijela je ”Šokački cvit”. ”Šokački cvit” je natjecanje na kojem se za titulu najljepše bore djevojke obučene u narodne nošnje.

Ove je godine između 12 kandidatkinja titulu najljepše odnijela Antonija Tonka Oršolić iz Županje, odjevena u baranjsko narodno ruho. Prva pratilja je Josipa Jagodanović iz Bartolovaca, a druga pratilja Ana Bićanić iz Slatine.

Ana Bićanić, članica Kulturno-umjetničkog društva “Dika” Slatina, predstavila se u sopjanskoj narodnoj nošnji te na najbolji mogući način predstavila svoj grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju.

Manifestacija Šokačko sijelo traje do 13. veljače, do kada će se u Županji održati niz tradicijskih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi.

(www.icv.hr, adf, mf, Facebook, Šokačko sijelo Županja)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content