Kreativni đurđevački osnovci pokazali da otpad nije smeće: Na Eko-modnoj reviji nosili modele od otpadnih materijala

Da otpad nije smeće i da se treba od malih nogu učiti kako s njim gospodariti, potvrdila je još jednom priredba koju tradicionalno u proljeće organizira Osnovna škola Đurđevac. Riječ je o tradicionalnoj Eko-modnoj reviji s kojom su kreativni đurđevački osnovci oduševili publiku, svoje učitelje i roditelje, pa i cijele obitelji, koje su ih došle podržati u Dom kulture.

Podršku im je došao dati i ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, koje je prenio pozdrave i čestitke svim sudionicima ove jedinstvene ekološke priredbe, gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Ravnatelj Domišljanović se pohvalio da je Eko-modna revija unikatna, a đurđevačka Osnovna škola posvećena razvijanju svijesti o očuvanju prirode i važnosti održivoga razvoja te da je naglasak ove cijele tradicionalne ekološke manifestacije, učenja đurđevačke djece, od vrtića i u Osnovnoj školi, na iskoristivost otpada, njegovo recikliranje te usmjeravanje pažnje učenika na odvajanje otpada, a najviše na očuvanje prirode, odnosno razvijanja svijesti o socijalno-društvenoj odgovornosti prema prirodnim resursima.

Uz prigodni kulturno-umjetnički program koji su pripremile učenici i učitelji izvannastavnih aktivnosti, na modnoj reviji su se mogle vidjeti domišljate kreacije 19 učenika od prvih do sedmih razreda, izrađene od otpadnih materijala. Bilo je tu haljina i ogrtača od papira i plastike, cijelih haljina i torbica od alu-folije, te modnih dodataka od plastičnih boca i vrećica.

Maštovito je bila iskorištena žica, plastični čepovi i špaga i još mnogo drugih otpadnih materijala. Svi su učenici, od kreatora do modela, uložili mnogo truda, raznovrsnog materijala, modnih detalja i kreativnih ideja pa su dobili priznanje za sudjelovanje na Eko modnoj reviji, a po prosudbi ocjenjivačkog suda i publike u dvorani, izabrane su najljepše kreacije.

Najboljom kreacijom je proglašena haljina Jane Peroković, učenice 3. c razreda. Drugo su mjesto dijelile Ivana Horvat iz 2. c s djevojkama iz 6.d Filipom Domović i Frankom Martinčić dok su treće mjesto osvojile sestre Ana i Rebeka Bytyci.

(djurdjevac.hr, foto, D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content