Stanje u prometu: U Virovitici teško ozlijeđena biciklistica (44), najviše napuhao 47-godišnji vozač bicikla u Orahovici

Na prometnicama Virovitičko-podravske županije proteklog je tjedna evidentirano petnaest prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenima i jedanaest s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan je sudionik u prometu teško ozlijeđen, a sedam je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća, u kojoj je 44-godišnja biciklistica teško ozlijeđena, dogodila se u ponedjeljak u jutarnjim satima u Virovitici, a uzrokovala ju je nastradala biciklistica uslijed prijevoza tereta na sklopu za upravljanje na neodgovarajući način, pri čemu je došlo do zahvaćanja dijela tereta prednjim kotačem, narušavanja stabilnosti bicikla i pada biciklistice na kolnik.

U petak oko 18:15 sati je na južnom čvoru obilaznice Virovitice došlo do prometne nesreće u kojoj je čak pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Više o detaljima ove nesreće možete pročitati OVDJE.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 264 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog prijevoza djeteta, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg je utvrđena u subotu u 18 sati u Orahovici kod 47 godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h, u nedjelju u 15:00 sati, utvrđena je policijskim presretačem na državnoj cesti izvan naselja između mjesta Brezik i Lipovac gdje je ograničenje brzine 90 km/h, dok je vozilom njemačkih registarskih oznaka upravljao 35-godišnjak.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content