Brlići posjetili ICV: Učili o novinarskom zanatu, snimili jingle, a imali su i glazbenu želju

Redakciju ICV-a danas (ponedjeljak) posjetili su učenici 2.A i 2.B razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica. U pratnji svojih učiteljica, Irene Balint i Jasenke Jurić-Čivro, imali su prilike saznati nešto više o dnevnim zadatcima novinara, urednika, lektora i radijskih voditelja.

Urednica Virovitičkog lista Marija Lovrenc educirala ih je o procesu nastanka vijesti, osnovnim tehnikama novinarstva, ali i terenskom radu novinara. O pravopisnim i gramatičkim osnovama svakog novinarskog teksta, kao i o vođenju informativnog programa u radijskom eteru nešto više im govorila lektorica, radijska voditeljica i urednica Informativnog programa ICV radija Renata Turković-Kasumović, a najhrabriji su se okušali i u pisanju.

Nakon novinske redakcije učenici su obišli i radijski studio, gdje ih je dočekao voditelj Tomislav Maloča. U eteru su mogli čuti zvuke aktualnog hita „Rim Tim Tagi Dim“, po vlastitoj želji, a svjedočili su i čitanju radijskih vijesti.

Na posljednjoj postaji redakcije ICV-a čekala ih je ekipa s portala, gdje su ih podučili tehnikama obrade fotografije i zvuka.

Ako je suditi po reakcijama, među radoznalim mališanima zasigurno se skriva budući novinar ili radijski voditelj.

– Danas smo bili na ICV-u i bilo nam je jako lijepo. Naučili smo puno novih, zanimljivih stvari. Dok netko želi biti policajac ili učiteljica likovnog, ja bih htio biti radijski voditelj – napisao je Marko u svojoj prvoj novinarskoj vijesti.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content