DVD Vukojevci: Svečani doček vatrogasnog vozila, za novog predsjednika izabran Željko Kerovec

U subotu, 2. ožujka, u Vukojevcima održana je izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci. Predsjednik Damir Antolović na samom početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste i članove te zahvalio Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Vatrogasnoj zajednici Našice na odličnoj suradnji i potpori. 

Prije same skupštine organiziran je svečani doček navalnog vozila koje su donirali austrijski Savez pokrajine Tirol s kojim Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije ima dugogodišnju uspješnu suradnju. Donacije za DVD Vukojevci i DVD Zoljan preuzeli su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i predstavnici Grada Našica, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i Javne vatrogasne postrojbe Danijel Matković te vatrogasni delegati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukojevci broji 120 članova, od čega čak 35-ero djece i mladeži. U prošloj godini sudjelovali su na 35 natjecanja u 6 županija na kojima su osvojili 28 pehara, te na seminaru vatrogasnih sudaca i voditelja mladeži i pomlatka u Donjoj Motičini. Organizirali su po prvi puta u Vukojevcima Kup za djecu i podmladak u kojemu je sudjelovalo oko 400 najmlađih vatrogasaca, humanitarnu akciju za KBC Zagreb i tradicionalnu Vukojevačku čobanijadu. Četiri člana završila su tečaj za zvanje vatrogasac prve klase. Na skupštini su prikazani kratki video uradci o uspjesima djece i mladeži te podmlatka.

IMG_20240302_191546

Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva, te je za novoga predsjednika izabran dosadašnji zapovjednik Željko Kerovec, za dopredsjednika Mario Šustić, za zapovjednika Miroslav Sudarić, dozapovjednik Darko Koprivčić, a za tajnika Marko Antolović. Za Upravni odbor izabrani su Jelena Jović, Krešimir Antolović, Ivona Jović, Neven Novaković, Siniša Maljarić i Mario Rodeš.

Dosadašnji predsjednik DVD-a Vukojevci Damir Antolović i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić uručili su zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima te prijateljima društva.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pozdravio je sve nazočne i čestitao svim članovima društva na predanom radu i trudu, te zahvalio dosadašnjem predsjedniku Damiru Antoloviću.

–  Želio bih istaknuti kako društvo ima 35 mladih vatrogasaca koji postižu značajne rezultate i čine budućnost društva uspješnom. Posebno me raduje angažman i entuzijazam djece i mladeži te stvaranje jednog humanog mjesta na kojima se druže, uče i razvijaju. Velika čast mi je bila prisustvovati protekla tri dana u Tirolu na primopredaji novog vatrogasnog vozila. Ovom prilikom želio bih zahvaliti predstavnicima vatrogasne zajednice Innsbruck i Baumkirchena, te gradonačelniku Josefu Schindlu na vrlo vrijednoj donaciji. U ime Grada Našice želim izraziti apsolutnu podršku radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci, te im zahvaljujem na pružanju sigurnosti u našoj zajednici i iskreno im želim što manje intervencija. Želio bih njih potaknuti da i dalje sudjeluju u vježbama, manifestacijama i memorijalima koji obogaćuju kvalitetu života našičkog kraja – zaključio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Na skupštini su nazočili i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger, županijski vijećnik Vanja Prošić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i Danijel Matković, te mnogi drugi uvaženi gosti, članovi, te predstavnici prijateljskih društava. 

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content