Gradu Virovitici odobren projekt izgradnje novog dječjeg vrtića koji će pohađati 206 mališana

Razvojna agencija VTA prijavila je projekt „Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića u Virovitici“ na drugi Javni poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“, koji je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u sklopu Operativnog programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održat će se sutra (srijeda) u 9,30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ugovor će preuzeti gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ulaganjem u izgradnju i opremanje nove zgrade dječjeg vrtića osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za boravak djece s ciljem povećanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Djeci vrtićke dobi i njihovim roditeljima omogućit će se uključivanje djece u predškolski odgoj i obrazovanje, kako zbog socijalizacije tako i zbog usklađivanja obiteljskog i privatnog života. Nova zgrada područnog vrtića imat će kapacitet za 206 mališana, a lokacija će biti u sklopu kompleksa bivše vojarne koji se sada postepeno prenamjenjuje u odgojno-obrazovni te sveučilišno-istraživački kompleks.

Ukupna vrijednost projekta je 5.081.722,06 eura.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content