INA – Industrija nafte provodit će 3D seizmička istraživanja na području Virovitičko-podravske županije

INA – Industrija nafte d.d. planira u Virovitičko-podravskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u cilju istraživanja i eksploatacije ugljikovodika, provesti snimanje 3D seizmičkih podataka u okviru istražnih aktivnosti na istražnom prostoru Drava-03.

Cilj snimanja novih seizmičkih podataka i njihova interpretacija rezultirat će smanjenjem geološkog rizika već uočenih potencijalnih prospekata i izdvajanjem dodatnih istražnih objekata za lociranje novih istražnih bušotina. Na temelju rangiranja izdvojenih prospekata definirat će se nove dodatne lokacije istražnih bušotina u narednom istražnom razdoblju.
Planirano područje snimanja nalazi se sjeverno od snimljenog 3D volumena “Virovitica jug”. Na projektu “3D Virovitica” cilj je snimiti seizmičke podatke na području površine 250 km2. projektom snimanja novog 3D poligona bit će obuhvaćena i EP Pepelana (8,97 km2) i Cabuna (4,50 km2).

Tijekom izvođenja radova na terenu će biti prisutni predstavnici INA-e koji će biti u stalnom nadzoru izvođenja radova te u kontaktu s predstavnicima lokalnih vlasti, nadležnih institucija i s vlasnicima zemljišta te rješavati sve eventualne probleme koji bi mogli utjecati na kvalitetu i tijek radova. Za sve dodatne informacije predstavnici INA-e stoje na raspolaganju i moći će ih se kontaktirati na brojeve iz obavijesti koje će INA distribuirati na svim javnim mjestima naselja, općina i gradova koji će biti obuhvaćeni radovima snimanja.

Sve nastale štete na putovima, usjevima i drugom zemljištu nadoknadit će INA. Primanje zahtjeva o šteti i popis šteta započinje već za vrijeme samog snimanja i trajat će oko dva mjeseca po završetku snimanja. Procjenu će raditi komisija sastavljena od predstavnika INA-e i predstavnika mjesnih odbora, o čemu će vlasnici zemljišta i nekretnina biti na vrijeme obaviješteni.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content