Izborna skupština Dijabetičke udruge Orahovica: Za novog predsjednika izabran Alan Grgić

Dijabetička udruga Orahovica održala je svoju redovnu izvještajnu te izbornu skupštinu kojoj je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister. Predsjednik Petar Čačinović istaknuo je kako je iza Udruge još jedna plodna i vrijedna godina puna aktivnosti prije svih usmjerena na pomoć oboljelima od šećerne bolesti te ukazivanja zdravima na sve opasnosti koje sobom nosi ova opaka bolest.

-Redovno smo vršili kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka na području grada Orahovice i prigradskih naselja te u susjednim općinama Čačinci, Zdenci i Crnac te tradicionalno u Srednjoj školi ”Stjepan Ivšić” Orahovica. Posebno smo ponosno na našu veliku manifestaciju, slobodno ću reći najznačajniju dijabetičku u Hrvatskoj “Slatki na Papuku”, na kojoj smo po prvi puta organizirali mjerenje šećera, a na istoj je sudjelovalo ukupno 272 sudionika iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Isto tako ponosni smo što smo u protekloj godini ostvarili ukupno 803 mjerenja šećera što je rekordan broj mjerenja šećera u posljednje 22 godine – rekao je Čačinović te se zahvalio svim članovima koji su mu pomagali te se oprostio od udruge zbog bolesti.

Nakon čijeg izvješća su podnesena i ostala, a sva su zatim jednoglasno usvojena. Predstavljen je i plan rada u kojem se ističe i ovogodišnja organizacija manifestacije ”Slatki na Papuku” te nastavak pomoći članovima i ostalim oboljelima od šećerne bolesti.

U izbornom dijelu Skupštine dana ja razrješnica starom vodstvu, a potom je jednoglasno izabran novi Izvršni odbor u sastavu Željko Hocenski, Mirko Bušljeta, Katica Jurčić, Dragica Kelava, Alan Grgić i Lucija Čepek. U novi Nadzorni odbor izabrani su Vesna Blaženović, Vikica Andelfinger i Elizabeta Kiš, a potom je potvrđeno kako će po Statutu udruge predsjednika, dopredsjednika i tajnika izabrati novi izvršni odbor na svom prvom radnom sastanku.

Rad ove udruge pozdravio je i gradonačelnik Saša Rister.

-Ova udruga je iznimno vrijedna i njihov rad je za svaku pohvalu. Pomagati oboljelim osobama od ove opake bolesti te ukazivati zdravima na opasnosti jer nešto iznimno humano i veliko i zato im se od srca zahvaljujem. Posebno je lijepo istaknuti manifestaciju ”Slatki na Papuku” koja osim svoj prve svrhe na ogroman način promovira naš grad i njegove turističke ljepote i na tome veliko hvala Udruzi. Moja želja je da budu zdravi koliko mogu, čuvaju se i  da budu i dalje ovako vrijedni – rekao je Rister.

Nakon što se od rada u udruzi zbog bolesti oprostio dosadašnji predsjednik Petar Čačinović, pod točkom razno je isto učinio i dugogodišnji tajnik Milan Šimić.

-Dugi niz godina sam u udruzi kao tajnik i iako nisam ”šećeraš” dao sam sve od sebe kako bih pomagao udruzi i njenim članovima. Hvala vam svima na ovim predivnim godinama, a u svom radu jedino žalim što u ovom našem lijepom gradu postoje dvije dijabetičke udruge i ne znam kome to treba. Nadam se da će se pronaći dobre volje i pameti da ove dvije udruge ponovno budu jedno jer zajedno se može još puno više – rekao je Šimić.

Nakon završetka skupštine predloženo je da se Izvršni odbor odmah na licu mjesta sastane i izabere vodstvo što je i prihvaćeno. Nakon kratke rasprave za novog predsjednika izabran je Alan Grgić, za dopredsjednika Željko Hocenski dok će dužnost tajnice obavljati Lucija Čepek.

-Teško je nastaviti tragom mojih prethodnika, prvo Ivice Martinčevića, a sada Petra Čačinovića koji su odradili ogroman posao. Ipak, dat ću sve od sebe kako bih pomogao ovim divnim ljudima i vjerujem u odličnu suradnji i vrijedan zajednički rad – rekao je novi predsjednik Alan Grgić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content