Najveći gradski i županijski projekt ”Jezero-Hercegovac-Ružica grad” privodi se kraju

Najveći gradski i županijski projekt “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, ulazi u završnu fazu. Sanitarni čvorovi su već završeni, bungalovi su izgrađeni i uređeni, a sportski tereni spremno očekuju opremu svakog dana. Također, u završnoj fazi je i izgradnja te opremanje centralne građevine Škole u prirodi. Same radove na spomenutom projektu obišao je i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-U tijeku su intenzivni radovi na unutrašnjosti naše centralne građevine i mogu reći da smo negdje na 70 posto izvršenosti ukupne gradnje. Čeka nas još dodatno opremanje, multimedija, uređenje okoliša i sve ostalo što ovakav objekt mora imati. Ono što očekujemo je da će sve biti završeno do kraja godine, ali ove turističke sezone još neće biti spremno za uporabu – kaže Rister te nastavlja u tonu 14 novih bungalova koji su u potpunosti uređeni.

-Novih 14 bungalova koji mogu primiti 28 osoba su izgrađeni, opremljeni, a u tijeku je procedura za tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Međutim, treba svakako reći kako će za ovo dobiti uvjetnu uporabnu dozvolu jer su bungalovi spojeni na centralnu građevinu, odnosno spojena je infrastruktura pa dok ne prođe tehnički pregled centralne građevine nećemo potpunu dobiti ni za bungalove. Ono što nas raduje je da imamo jako puno upita čak iz nekoliko svjetskih zemalja Kanade, Njemačke i drugih, uglavnom naših ljudi koji bi htjeli posjetiti rodni kraj pa samim time i boraviti ovdje na Jezeru. Nadam se da će biti sve spremno, ali moram reći i to da ćemo i centralnu građevinu i bungalove, kada sve bude završeno, ponuditi na koncesiju pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati, ali najvažnije je da će Orahovica imati novih 84 smještajnih kapaciteta – rekao je Rister.

Na orahovačkom Jezeru trenutno su u tijeku i radovi na uređenju dna kako bi kupalište bilo spremno na nadolazeću sezonu.

-Intenzivno se radi na uređenju dna, moramo prvo ”izmuljiti” Jezero, oprati zidove, okrenuti batudu i navesti novu gdje nedostaje. Imamo i jedan izazov, prošle godine, naime, uslijed one poplave u jedan dio plićaka u Jezero nam je ušlo jaku puno mulja pa ćemo sada to sanirati i učiniti sve da se isto ne ponovi. Čeka nas i uređenje dijela okoliša oko jezera, a kada se to riješi, iza Uskrsa kreće punjenje jezera za koje je potrebno oko mjesec dana. Sanitarni čvorovi su već prošle godine bili u funkciji, a pred nama je još njihovo dodatno opremanje te isto tako opremanje i novih sportskih terena što bi trebalo biti gotovo do kraja travnja ove godine. Ovo govori da će to sve biti spremno za ovu kupališnu sezonu i uglavnom sve polako, ali sigurno ide prema kraju i moram reći da sam jako zadovoljan cijelom ovom pričom – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content