Novi dječji vrtić u Virovitici: Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa sa suradnicima, danas (srijeda) su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru drugog Poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“. Poziv je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u sklopu Operativnog programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Gradu Virovitici bespovratna sredstva su dodijeljena za izgradnju nove zgrade vrtića, a projekt je prijavila Razvojna agencija VTA.

Ugovor je preuzeo gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Naš grad dobiva novi dječji vrtić koji će moći pohađati 206 mališana. Ovo je važan korak prema poboljšanju pristupa kvalitetnom obrazovanju za djecu, a roditeljima će ujedno olakšati usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza, naglasio je gradonačelnik I. Kirin uz zahvalu predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te ministru Radovanu Fuchsu i suradnicima.

DJECJI VRTIC vizualizacija2810 1 1

Ulaganjem u izgradnju i opremanje nove zgrade dječjeg vrtića osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za boravak djece s ciljem povećanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Djeci vrtićke dobi i njihovim roditeljima omogućit će se uključivanje djece u predškolski odgoj i obrazovanje, kako zbog socijalizacije tako i zbog usklađivanja obiteljskog i privatnog života. Nova vrtićka zgrada nalazit će se u sklopu kompleksa bivše vojarne koji se sada postepeno prenamjenjuje u odgojno-obrazovni te sveučilišno-istraživački kompleks.

Ukupna vrijednost projekta je 5.081.722,06 eura.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content