Općinsko vijeće Općine Čačinci: Doneseno niz odluka među kojima i odluka o izmjeni cijene odvoza komunalnog otpada

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 17. sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Tomislava Tomića. Jedna od najvažnijih točaka Dnevnog reda bila je odmah na početku, a odnosila se na donošenje Odluke o izmjeni Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Čačinci koju je vijećnicima pojasnio direktor Komunalnog poduzeća Papuk Tomislav Katalinić.

Načelnik Alen Jurenac je istaknuo kako će i dalje biti jedna od najjeftiniji općina i gradova što se tiče cijene odvoza komunalnog otpada.

-Na prijedlog Komunalnog poduzeća Papuk doći će do određene korekcije cijena u sakupljanju otpada do kojih nije dolazilo dugi niz godina. Znamo da je došlo do ozbiljnih povećanja troškova u funkcioniranju kompletnog sustava odvoza otpada tako da je shodno tome pouzeće Papuk donijelo prijedlog povećanja ove usluge od nešto preko 19%. Ovo je odluka svih nas suvlasnika poduzeća, a tom korekcijom cijena mi ćemo i dalje biti daleko najjeftiniji u odnosu na općine i gradove u županiji i okolici. Drago mi je da su vijećnici to prepoznali i donijeli ovu odluku – rekao je načelnik Alen Jurenac.

U nastavku je doneseno i niz redovnih i nužnih odluka, među kojima i ona vezana uz rad i poslovanje Poduzetničke zone Boćine.

-Stavili smo Urbanistički plan uređenja naše poduzetničke zone izvan snage, a sve u cilju raspisivanja natječaja za solarne elektrane koju planiramo postaviti na tom dijelu. Vijeće je donijelo odluku o raspisivanju toga natječaja pa ćemo narednih dana poraditi na tome i vrlo uskoro očekujemo i njegovu objavu, a sve zainteresirane ovim putem pozivam da se sve na ovaj poziv – rekao je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

Vijece Cacinci 3 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content