Skupština DVD-a Crkvari: Stanku Joviću, Miji Boljkovcu, Franji Boljkovcu i Mati Belobradiću diplome i spomenice za 60 godina u vatrogastvu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari održalo je svoju redovnu 72. godišnju Skupštinu u nazočnosti gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, zamjenika predsjednika i zamjenika zapovjednika VZ grada Orahovice Ivice Podboja i Darka Šrameka te vatrogasaca iz društava prijatelja.

O radu u 2023. godini pričao je predsjednik Denis Belobradić istaknuvši kako požarnih intervencija nije bilo te društvo tek broji nekoliko tehničkih.

-Nismo imali puno intervencija, ali ono što smo izlazili odradili smo kvalitetno i na vrijeme. Radili smo na osposobljavanju naših operativaca, nabavci nužne opreme te uređenju vatrogasnog doma i okoliša. Sudjelovali smo na državnoj i županijskoj vatrogasnoj vježbi te radili na omasovljenju članstva. Malo smo društvo i mjesto pa tako većina vatrogasaca sudjeluje i u druga dva kolektiva u mjestu, Mjesnom odboru i Kulturno-umjetničkom društvu i uz ostale mještane činimo sve kako bi podigli društveni život našeg sela – rekao je Belobradić.

Sva izvješća su jednoglasno usvojena, a potom je zapovjednik Miroslav Varga predstavio plan za tekuću godinu u kojem je izdvojio pokušaj uključivanja što većeg broja djece, mladih vatrogasaca i vatrogaskinja. Rad društva pozdravili su predstavnici društava prijatelja, a potom i dopredsjednik VZ grada Orahovice Ivica Podboj.

-Budući da sam član i operativac DVD-a Crkvari znam kako ovo malo društvo radi i koliki trud ulaže u opstojnost društva. Malim društvima nije lako, ali mogu reći da se trudimo okupljati ljude svih uzrasta, a posebno mlade koji su budućnost društva. Hvala svim vatrogascima koji rade i odazivaju se na intervencije, vježbe i ostale aktivnosti – rekao je Podboj.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister pohvalio je ovo malo društvo na marljivosti.

-Znamo da u malim mjestima treba puno raditi da bi se okupio velik broj ljudi, a Crkvari su specifični kao mjesto jer ovdje doista vlada jedno jako lijepo zajedništvo i cijelo selo sudjeluje u aktivnostima svih kolektiva. Vatrogasci su ti koji su uvijek prvi i zato moram pohvaliti i vatrogasce ovog malog društva koji redovno osposobljavaju svoje članstvo kako bi bili spremni pomoći svojim sumještanima. A naravno želim vam manje intervencija, a više druženja – rekao je Rister.

Na kraju skupštine uručene su diplome i spomenice za okrugle godine u društvo i to za 10, 20, 30, i 40 godina te za 50 godina koje su dobili Ljubica Boljkovac, Vilko Tikvan, Milan Boljkovac, Zdravko Belobradić, Pavo i Marica Pađan, Ivica Brabec, Nikola Pejčević, Mato Horvatin te Damir i Zlatko Lenard.

Za punih 60 godina u DVD-u Crkvari diplome i spomenice dobili su Stanko Jović, Mijo Boljkovac, Franjo Boljkovac i Mato Belobradić.

Skupština je zaključena lijepom gestom vodstva DVD-a Crkvari koji su svim svojim članicama te damama gošćama uručili ruže povodom Dana žena.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content