Usvojen godišnji obračun Proračuna općine Crnac za 2023. godinu

Vijećnici općine Crnac održali su svoju redovnu 16. sjednicu. Središnja točka dnevnog reda, uz koju su bile povezane i sve ostale, bila je donošenje odluke o usvajanju godišnjeg obračuna Proračuna Općine Crnac za 2023. godinu.

Odluka je jednoglasno usvojena, a načelnik Mato Damjan naglasio je kako je itekako zadovoljan s izvršenjem proračuna za prošlu godinu.

-Riječ je o ostvarivanju prihoda Općine u protekloj godini koje je u iznosu od 938.976,04 eura i ostvarili smo ga s 94,86 posto u odnosu na plan što je jako dobro, zapravo gotovo u potpunosti ostvareno je i vidljivo je da smo imali dobru procjenu plana. Što se tiče rashoda, ostvareno je 1.184.378,76 eura ili 76,25 posto. Naime, mi smo u našem proračunu planirali jako puno kapitalnih investicija poput odvodnje. Upravo taj projekt kreće za nekih dva mjeseca za što je naša obveza u iznosu od 333.000 eura što je točno iznos koji nije ostvaren u rashodima kroz prošlu godinu jer je ovaj projekt trebao biti ostvaren prošle godine, ali zbog raznih situacija je prebačen u ovu – kaže Damjan.

IMG 2540

Naglašava i kako su sva sredstva koja su planirana i ostvarena u prošloj godini.

-Sva sredstva koja smo planirali od poreza i ostalih prihoda su se ostvarivala onako kako smo i planirali i nema nekih većih odstupanja. Treba svakako reći da su nam najveći prihodi u Proračunu u iznosu 473.000 eura bili od pomoći naših ministarstava, Vlade RH i fondova EU. I kada pogledamo da smo planirali iznos od 467.000 eura, vidljivo je da je to čak i više od Plana što dokazuje koliko radimo na projektima. Vijećnici su na kraju, što je pokazalo i jednoglasno izglasavanje, zadovoljni i sa svima su u detalje upoznati, a sada slijedi nova borba za nove projekte – zaključio je Damjan.

Do kraja sjednice jednoglasno je doneseno nekoliko nužnih odluka za redovno poslovanje Općine.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content