Dobili ste kaznu od 90 eura, a auto vam je na parkingu ili u garaži? Evo zašto

Za većinu obitelji tehnički pregled vozila veliki je namet za kućni budžet. Neki ga odrade kada skupe novac, a neki i zaborave da bi trebali na tehnički, primjerice, s motociklom koji se vozi samo za lijepih dana, i parkiran je u garaži, prenosi tportal.

Zato je zadarska policija pozvala građane da provjere valjanost prometnih dozvola. U sustavu vide kada je tehnički istekao bilo vozilo na cesti ili u garaži. Kazna je 90 eura, a za pravne osobe čak 660.

Nije rijetkost da vozači na kućnu adresu dobiju policijsku “čestitku” od 90 eura, a auto je u garaži cijelo vrijeme. Nakon toga, u čudu nazivaju postaju prometne policije. No, ili zbog toga što je tehnički pregled u tom trenutku jednostavno preveliki udar na novčanik ili zbog zaboravljivosti, dio ga vozača jednostavno ne obavi na vrijeme.

Tko nema novca za tehnički može u roku od 15 dana besplatno odjaviti vozilo. U protivnom, kazna od 90 eura stiže za auto u garaži, a čak 260 eura za auto na cesti. 660 eura i više platit će, pak, pravne osobe, bilo vozilo na cesti ili u garaži.

(tportal.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content