Doznajte kako se glasovalo u općinama i gradovima na području Koprivničko-križevačke županije

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,81 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik, gledajući Republiku Hrvatsku, kao i IV. Izbornu jedinicu, Hrvatska demokratska zajednica.

Prema privremenim podacima Izbornog državnog povjerenstva (stanje 18. travnja u 09,00 sati), u IV. Izbornoj jedinici, HDZ s partnerima (HSLS, HDS, HNS i HSU), osvojio je 41,81 posto. Izborni prag od 5,00 posto, u IV. Izbornoj jedinici, još su prešli – SDP s partnerima (Centar, HSS, DO i SIP, Reformisti, Glas – 25,21 posto), Domovinski pokret s partnerima (Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS, Zelena lista – 13,07 %), Most s partnerima (Hrvatski suverenisti, HKS, NLM – 6,04 %) i Možemo (5,49 %).

U novom sazivu Hrvatskog sabora, gledajući IV. Izbornu jedinicu, HDZ s partnerima će imati 7 mandata, SDP s partnerima – 4, Domovinski pokret s partnerima će imati dva, a jedan mandat ide na konto Mosta s partnerima.

Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, na popisu općina u kojima je zabilježena najveća izlaznost našli su se Kalinovac i Ferdinandovac. Kalinovčani su najviše glasali za Hrvatsku demokratsku zajednicu (55,80 posto), kao i Ferdinandovčani (44,28 posto).

Hrvatska demokratska zajednica slavila je i u općinama Podravske Sesvete (37,57 posto) i Kloštar Podravski (46,54 posto).

U gradu Đurđevcu je zabilježena najveća izlaznost, čak 65,79 posto, a obrađeni su svi listići.

Đurđevčani su najviše glasali za Domovinski pokret i Nezavisne koji su dobili 53,66 posto, što je 2.107 glasova. SDP i partneri dobili su 801 glas, odnosno, 20,40 posto, a HDZ 635 glasova, što je 16,17 posto. Najviše su povjerenja dali Željku Lackoviću s liste Domovinskog pokreta, Nezavisnih i koalicijskih partnera (1.967 glasova).

Kako se glasalo u svim gradovima i općinama na području Koprivničko-križevačke županije, možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, od zastupnika iz Koprivničko-križevačke županije u Sabor idu Mišel Jakšić, Darko Sobota, Željko Lacković i Tomislav Golubić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content