Igor Andrović je dobio najviše preferencijalnih glasova za Hrvatski sabor od kandidata iz Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravski župan i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, na izborima za Hrvatski sabor, gledajući samo područje Virovitičko-podravske županije i kandidate s područja VPŽ, dobio je najviše preferencijalnih glasova, njih 6.857. Značajno je to više nego prije četiri godine, kada je zadobio povjerenje 5.025 birača.

Josip Đakić s liste HDZ-a, dobio je 1.859 glasova, odnosno 508 više nego prije četiri godine. S liste HDZ-a Vesna Bedeković je 17. travnja dobila 722 glasa.

Gledajući političke opcije i liste koje su prešle izborni prag od 5,00 posto na izborima za Hrvatski sabor IV. Izborne jedinice, Mate Vukušić s liste SDP-a i partnera, dobio je 1.171 glas, a drugi kandidat iz VPŽ, Tomislav Bračun, zadobio je preferencijalno povjerenje 638 birača.

S liste Domovinskog pokreta i partnera, Daniel Spajić je dobio 786, Ilija Nikolić 554, a Nikolina Tomić 173 glasa. Istodobno, s liste Mosta i partnera, Hrvoje Svoboda je dobio 156, Željka Ilijaš Baričević 147, a Luka Podnar 77 glasova.

Lista Možemo, koja je također prešla izborni prag, nije na svojoj listi imala niti jednog kandidata s područja Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content