Inkluzivna volonterska akcija Jaglaca i OŠ IBM Orahovica povodom Dana planeta Zemlje

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica u suradnji s učenicima 4. razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica održali su zanimljivu inkluzivnu volontersku radionicu, a povodom Dana planete Zemlje.

– S udrugom Jaglac još prošle godine započeli smo s projektom pod nazivom ”Budi fer postani volonter” u sklopu kojeg djeca počinju volontirati, odnosno uče kako volontirati u ovakvoj udruzi. Ova je akcija bila dio tog projekta u kojoj smo zajedno odradili čistku, odnosno čišćenje naše tzv. stare pruge prema orahovačkom jezeru noseći na sebi pregače koje smo dobili iz donacije uz navedeni projekt volontiranja – rekla je učiteljica i volonterka u Jaglacu Nives Katalinić.

Iz udruge Jaglac bili su sretni i ponosni na svoje članove koji su sudjelovali u ovoj akciji.

– Zahvaljujemo našoj volonterki Nives Katalinić, učiteljici 4. razreda i učenicima na suradnji, bilo je prekrasno i nadasve korisno za naše članove. Inkluzivno volontiranje je jedinstvena prilika za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama jer ih transformiraju iz uloge primatelja u ulogu izvršitelja volonterskih usluga u zajednici. Ovako postavljeni volonterski program udruge “Jaglac” doprinosi razbijaju stereotipa i predrasuda, borbi protiv diskriminacije te mijenja percepciju o osobama s invaliditetom i njihovom doprinosu društvu kao volonteri. Naša djelatnica Tena Anić i voditeljica Lokalnog volonterskog centra Zvono Belišće održala je do sada tri radionice o volontiranju za korisnike poludnevnog boravka i programa “Jaglac” moj drugi dom i sudjelovala s nama na ovoj akciji – zaključili su iz Jaglaca.

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content