Neobična Noć knjige: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica djeci poklonila nezaboravan prespavanac

Čitanje knjiga, pričanje priča, gledanje filmova, pravljenje sendviča, društvene igre, virtualna stvarnost i druženje… Sve to i puno više (pa i spavanje), stalo je u 12 sati “prespavanca”, koji je noćas (petak na subotu) u povodu Noći knjige održan u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. 

Bio je namijenjen djeci od 8 do 12 godina i okupio je dvadesetak znatiželjnih ljubitelja knjige koji su sate proveli u druženju i igri, a u konačnici i – zaspali u knjižnici.  

-Noćenje u knjižnici organizirali smo po drugi put i drago nam je što se djeci svidio program. Na ovaj način željeli smo ih pobliže upoznati ne samo sa prostorom knjižnice, već naglasak staviti i na zabavu i edukaciju, kroz sadržaj koji u ovom prostoru mogu svakodnevno pronaći. 

Vrijeme smo iskoristili za čitanje knjiga, pogledali smo film, djeca su igrala društvene i video igre, razgovarali smo… Budući da je knjižnica sama po sebi mistična i zanimljiva, vjerujem da će svatko s ove Noći knjige ponijeti jedno lijepo sjećanje kući – ističe viša knjižničarka Mirjana Kotromanović.

Za dvadesetak djece brinulo je četvero djelatnika Knjižnice, koji su se pobrinuli da podjednako utaže tjelesnu glad i žeđ neumornih “spavača”, kao i da pronađu odgovor na svako pitanje, a kojih je bilo.  

Ema (11), učenica petog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Virovitici, rekla je kako je na prespavanac došla jer jako voli čitati knjige i jer je željela iskusiti atmosferu noćenja u Knjižnici. -Prespavati u knjižnici je baš fora! – zaključila je. 

Slažu se i drugi “spavači” koji jedva čekaju novu Noć knjige, kako bi svoje dojmove još dugo prepričavali obitelji i prijateljima, a neki i zapisali, da trajno ostane kao podsjetnik na još jedno lice Knjižnice koje su upoznali i koje ih je oduševilo.   

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc, GKiČ Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content