Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica: Očekuje vas bogat sadržaj za sve generacije

I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica pripremila je bogat i zanimljiv program za sve generacije povodom obilježavanja Noći knjige 2024. 

Tako povodom Noći knjige 2024. i 150 godina od rođenja Ivane Brlić-Mažuranić Gradska knjižnica u ponedjeljak, 22. travnja u 16 sati organizira radionicu za djecu nižih razreda osnovne škole pod nazivom “Priče iz davnina za zeleniji svijet danas – motivi ekologije i prirode u djelima Ivane Brlić-Mažuranić”.

Isto tako, u ponedjeljak 22. travnja u 17 sati održat će se program “Donesi, razmijeni, posadi – razmjena sukulenata”. Ovim programom povodom Noći knjige i Dana planete Zemlje želi se doprinijeti postizanju ciljeva Programa globalnog razvoja do 2030.godine.

-Svatko tko donese svoju vrstu sukulenta moći će zamijeniti za drugu, a dobrodošli su i svi koji se tek počinju interesirati za uzgoj ovih sve popularnijih biljaka, a imat ćemo i stručnu savjetodavnu podršku iz tvrtke Flora Vtc – kažu iz Knjižnice. 

Istina dan (ponedjeljak) s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Nikole Borića “Šuma je moj dom”. Knjiga je autobiografski osvrt na autorov put od vrhunskog sporta, kojim se dugo i uspješno bavio, do života na selu i potpune samoodrživosti.

U utorak, 23. travnja u 17.30 sati održat će se proglašenje najbolje priče prijavljene na literarni natječaj za najbolju kratku priču na temu “Kako učiniti svijet boljim mjestom”. Natječaj je otvoren do 20. travnja, a namijenjen je mladima od 13 do 19 godina te je otvoren još do 20. travnja. 

Isti dan u utorak, 23. travnja u 18 sati na rasporedu je književni susret s Vanjom Spirinom. Vanja Spirin piše pjesme, priče, knjige, scenarije, kolumne i blogove, a autor je osam knjiga. Knjiga Junkers i Vailiant protiv sila tame nagrađena mu je nagradom Artefakt kao najbolji roman spekulativne fikcije 2017. godine, a sljedeće godine istu je nagradu dobio za najbolju kratku priču Božanski Orko. Osvojio je nagradu Sfera 2001. godine za najbolju fantastičnu priču Nimfa.

Također, održat će se i Dan otvorenih vrata Bibiliobusne službe pod nazivom “Knjige na kotačima mijenjaju zajednicu”. Danom otvorenih vrata žele se promovirati zbirke, usluge i sadržaje Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije.

-Novoosnovanu knjižničnu službu želimo, između ostaloga promovirati kao uslugu koja briše razlike u pristupu informacijama u ruralnim sredinama. Danas je imperativ ostanak mlade populacije na selu, a društvo se suočava s prijetnjom nedostatka radne snage. Mi im želimo poručiti da sve knjižnične usluge donosimo u mjesto njihovog stanovanja i rada te da su one jamac bolje kvalitete života i smanjenja socijalnog i digitalnog jaza – kažu iz Knjižnice. 

Dan otvorenih vrata Bibliobusne službe održat će se u četvrtak, 25. travnja Špišić Bukovici u 10.10 sati te u petak, 26. travnja u Gornjem Bazju u 10.10 sati. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content