Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica: Rasprava o održavanju cesta i planovi za budućnost

U Gradskoj vijećnici Grada Našica, 22. travnja održana je 19. sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici su bili prisutni 13 vijećnika, kao i direktori, ravnateljice i voditelji gradskih poduzeća i institucija, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, županijski vijećnik Vanja Prošić. 

Predsjednik Gradskog vijeća Našica, Krešimir Žagar, otvorio je aktualni sat na kojem su vijećnici postavljali pitanja.

Vijećnika Bruna Wolfa (SDP – HNS – HSS) zanimalo je kada se očekuje gradnja zone Lapovac – Tavanac i kada će se redovito krenuti s održavanjem cesta u lošem stanju.

Pročelnik Matija Brkić odgovorio je da do usvajanja Urbanističkog plana nema mogućnosti gradnje u tom dijelu grada, dok je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo plan redovitog održavanja cesta, koji se provodi u suradnji s poduzećem Cesting.

IMG d192a6354cd147455a49dd7c562c1e8e V

Vijećnik Zvonko Ibriks (nezavisan) pitao je o poboljšanju uvjeta na otvorenom dijelu tržnice u skorijoj budućnosti. Gradonačelnik Kašuba odgovorio je da to trenutno nije u planu, ali da je moguće uvesti u investicijski ciklus ovisno o sredstvima Europske unije.

Vijećnika Samira Haj Barakata (SDP – HNS – HSS) zanimalo je kako je gradonačelnik Kašuba zadovoljan provedbom projekata u protekle tri godine. Gradonačelnik je istaknuo napredak i konstantan rad te rješavanje problema koji se pojave.

Nakon aktualnog sata, krenulo se s Dnevnim redom koji je sadržavao 9 točaka, a sve su usvojene.

IMG 2f47288cff9df9e1d860967859b8cd62 V

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo važnost rasprave o održavanju cesta tijekom aktualnog sata te je naglasio aktivnosti vezane uz održavanje i izgradnju cesta u gradu, kao i prioritete poput izgradnje kružnog toka u Strossmayerovoj ulici.

– Važno je razlikovati zimski režim održavanja koji je trajao do 1. travnja, te sadašnji režim u kojemu aktivno pristupamo u održavanju, a dijelom i izgradnji. Uvijek se ulaže u izgradnju cesta, kao u slučaju u Granicama gdje se svake godine provodi određeni projekt. U Gradu Našicama smo proveli niz aktivnosti, pripremajući Sportsku i Gajevu ulicu za priključke i obnovu infrastrukture. Posvetili smo se i projektu izgradnje i rekonstrukcije spajanja Sportske i Gajeve ulice, što je bio zahtjev samih mještana. Veliki nam je prioritet izgradnja kružnog toka u Strossmayerovoj ulici, što će izravno utjecati na sigurnost u prometu i poboljšati infrastrukturu. Aktivno radimo na rješavanju problema sa slivnim vodama, nedostatkom rasvjete te na izgradnji nogostupa i biciklističkih staza, što omogućuje poboljšanje životnih uvjeta u gradu. Važno je napomenuti da naš pristup održavanju i izgradnji cesta ovisi o dostupnim sredstvima u gradskom proračunu i povlačenju sredstava – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Na kraju sjednice, gradonačelnik je dao osvrt te iznio planove dodjele javnih priznanja Grada Našica, koja će biti svečano uručena 13. lipnja.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content