Našička viteška priča uz koncert Ane Rucner ove godine od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja

Našička viteška priča ove godine doživljava svoje treće izdanje. Tim je povodom, nastavno na početni cilj organizatora Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našice te suradnika, manifestacija organizirana kao trodnevni događaj.

Od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja u mjestu Martin pokraj Našica, i u samim Našicama, održat će se niz znanstvenih predavanja, prezentacija srednjovjekovlja od strane udruga s područja cijele Hrvatske, eno i gastro ponuda srednjovjekovnih jela, dolazak viteza na konju te kao završetak nedjelja, dan za mališane uz tematske igre.

Kao i prošle godine događaj će upotpuniti koncert Ane Rucner. Više informacija možete pronaći na plakatu manifestacije te na facebook stranici Našička viteška priča.

-Posjetitelje i ove godine pozivamo da dožive s nama povratak u prošlost koju priča jedina očuvana templarska crkva u Hrvatskoj. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakog posjetitelja manifestacija će ponudit jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja koji je poseban po kulturnoj ostavštini templara. Danas je crkva sv. Martina spomenik nulte kategorije pod zaštitom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske – poručili su organizatori, Grad i Turistička zajednica grada Našica.

(nasice.hr, foto: ICV, arhiva)

Nasicka viteska prica 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content